Dark Tranquillityn perustajajäsen Niklas Sundin jättää bändin

Iso osa Dark Tranquillitya on poissa.

22.03.2020

Melodisen death metalin suuriin nimiin kuuluvan Dark Tranquillityn kitaristi ja biisinikkari Niklas Sundin on päättänyt lähteä bändistä.

Syy erolle on hyvin tavanomainen.

”Kuten jotkut teistä tietävät, olen pitänyt breikkiä Dark Tranquillityn kanssa soittamisesta vuodesta 2016, keskittyäkseni perhe-elämään”, Sundin aloittaa tiedotteensa.

”Nyt kun Atoma-levyn kiertueet ovat ohi ja uuden levyn teko on alkamassa, on oikea aika virallistaa eroni bändistä.”

”Olen todella kiitollinen niistä kokemuksista, joita viimeiset 30 vuotta ovat antaneet. Perustimme Dark Tranquillityn teineinä, ilman mitään musiikillista tietotaitoa, ja jotenkin kappaleemme veivät meidät ympäri maailman, auttoivat kehittämään uuden metallin alagenren, toivat useita Grammy-ehdokkuuksia, ja mikä tärkeintä, musiikillamme on ollut positiivinen ja elämää muuttava vaikutus ihmisiin ympäri maailman. Tämä on suuri kunnia ja enemmän kuin artisti voi ikinä toivoa.”

”Joka tapauksessa, ei ole salaisuus, että olen nauttinut aina enemmän luovasta työstä kuin esiintymisestä, joten pitkät kiertueet tuntuivat kiinnostavan aina vain vähemmän. Bändi ja fanit ansaitsevat muusikoita jotka haluavat olla mahdollisimman paljon tien päällä pitääkseen homman käynnissä, ja tämä on se syy, miksi siirryn mielelläni toteuttamaan musiikillista luovuuttani muilla alueilla. Vastaan yhä yhtyeen visuaalisesta puolesta ja olen juuri työstämässä kansikuvaa seuraavalle levylle.”

”Lähetän lämpimimmät tervehdykseni bändin jätkille, uskomattomalle crew’lle, sekä jokaiselle joka on tukenut meitä viimeisten vuosikymmenten aikana. Mitä musiikilliseen jatkooni tulee, elektroninen projektini Mitochondrial Sun julkaisi debyyttinsä viime kuussa ja minulla on myös useita muita projekteja ja yhteistöitä (sekä metallia että ei-metallia) näkyvissä. Eteenpäin!”

Lisää luettavaa