Dave Lombardo muistelee, miten oli vähällä liittyä Megadethiin ja miksi niin ei kuitenkaan käynyt – ”En minäkään mikään pyhimys ollut, mutta…”

Megadeth-jäsenten huumeidenkäyttö oli rumpalille liikaa.

20.01.2021

Moni varmasti tietääkin, että Slayer-kitaristi Kerry King soitti muutamia keikkoja Megadethin riveissä bändin alkuaikoina. Mutta tiesitkö, että myös toinen Slayer-muusikko oli vähällä liittyä Dave Mustainen ja kumppanien ryhmään? Rumpali Dave Lombardo muisteli asiaa tuoreessa Speak n’ Destroyn podcastissa, josta Ultimate-Guitar nosti tapauksen esille.

”Minun oli tarkoitus liittyä Megadethiin, kun lähdin ensimmäisen kerran Slayeristä vuonna 1986. Se ei ollut mitenkään iso asia ja luultavasti Mustaine itse ei edes muista koko asiaa. He olivat juuri lämmitelleet Alice Cooperia Long Beach Arenassa Peace Sells -kiertueellaan, kun tapasin jätkät”, Lombardo muistelee.

”Suurin ongelma oli kuitenkin se, että ne jätkät eivät näyttäneet kovin terveiltä. Se oli ymmärtääkseni hyvin synkkää aikaa heille ja olin kuullut huhuja huumeista ja sellaisesta. En minäkään mikään pyhimys ollut, mutta pidin itseni ruodussa eivätkä he näyttäneet olevan kovin hyvässä kunnossa. En halunnut että joudun samaan jamaan. No, (Megadethin silloinen rumpali) Gar Samuelsonhan menehtyi (Samuelson kuoli vuonna 1999 maksan pettämiseen) ja hän oli loistava rumpali.”

”Megadeth ja Slayer soittivat monesti yhdessä ja totesin, ettei siinä käy hyvin [jos liityn Megadethiin]. Lopulta mietin asemaani uudelleen ja (tuottaja) Rick Rubinin pienellä suostuttelulla palasin [Slayeriin].”

Lisää luettavaa