Dave Mustaine ensimmäistä kertaa lavalla syöpähoitojen jälkeen – videoita Megadethin Helsingin-keikalta julki

Megadeth aloitti Euroopan-kiertueensa eilen Hartwall-areenalla.

Kuva: Marko Syrjälä

Megadeth aloitti Five Finger Death Punchin kanssa heitettävän yhteiskiertueensa maanantaina 20. tammikuuta Helsingin Hartwall-areenalta. Kyseessä oli Megadethin ensimmäinen konsertti sitten kippari Dave Mustainen syöpähoitojen, joten ilmassa oli paljon ylimääräistä jännitystä. Basisti David Ellefson julkaisi keikan jälkeen Instagramissa kuvan ja totesi sen saatteessa, miten tärkeä keikka oli koko bändille.

”Tunsimme kaikki ylitsevuotavaa kiitollisuutta, että Dave on jälleen kunnossa ja pääsemme taas soittamaan yhdessä. Se, mikä on ollut vaakalaudalla viimeiset kuukaudet Daven hoitojen ajan, konkretisoitui VIP-tapaamisessa ja jokaisessa kappaleessa, jonka soitimme. Elämä on lahja ja terveys on todella tärkeä asia. Kiitos kaikille rukouksistanne ja tuesta Davea ja Megadethiä kohtaan, ne ovat todella auttaneet! Olemme siunattuja, että voimme juhlia uutta vuosikymmentä ympäri Eurooppaa”, Ellefson kirjoittaa.

Infernon edustajat olivat myös todistamassa eilistä konserttia ja tarkempaa sanallista ja kuvallista reportaasia aiheesta onkin luvassa myöhemmin. Sitä odotellessa voi katsella vaikka seuraavia yhtyeen sosiaalisessa mediassa julkaistua fiilistelyvideota sekä yleisöstä käsin kuvattuja pätkiä, joita Youtubeen on yön ja aamun aikana alkanut tupsahdella:

Helsinki, Finland

What a night Helsinki!Coming for you Stockholm!🇫🇮🔜🇸🇪 🎥 @mcabegregg

Posted by Megadeth on Tuesday, 21 January 2020

View this post on Instagram

This is a photo from tonight's tour kick off show in Helsinki, one filled with overwhelming gratitude from the four of us for the return of Dave's health, and the privilege for us to perform for you again. The reality and weight of what hung in the balance during Dave's cancer treatments these last months really shone through during the Q&A at the pre-show VIP meet n greet and in each song we performed on that stage. Life is a gift & our health is precious. Thank you for all the prayers and support to Dave and the @megadeth camp these past months….they surely worked! We are blessed to celebrate this new decade on a sold out tour across Europe! Hope to see you there. Godspeed…. #5fdp #megadeth #badwolves (Photo by @rockaroundtblog )

A post shared by David Ellefson (@davidellefsonbass) on

Päivitys 21.1.2010 kello 12.32: Lisätty Megadethin Facebook-sivuilla julkaistu videopätkä Helsingin-keikalta.