David Ellefson Dave Mustainen kurkkusyövästä: ”Meidän täytyy putsata pöytä ja tehdä siitä ykkösprioriteettimme”

Megadeth-kipparin luottomies sanoo olevansa optimistinen hoitojen suhteen.

18.06.2019

Thrash metal -legenda Megadethin johtohahmo Dave Mustaine (kuvassa toisena vasemmalta) kertoi eilen ikäviä uutisia ja tiedotti saaneensa lääkäreiltä syöpädiagnoosin. Hyvä uutinen on se, että hoidot on jo aloitettu ja paranemisennustekin näyttää varsin hyvältä, mutta hoitojen vuoksi yhtye joutuu todennäköisesti perumaan valtaosan tulevista keikoistaan.

Mustainen pitkäaikainen yhtyetoveri, parhaillaan uutta kirjaansa markkinoiva basisti David Ellefson (kuvassa oikeassa laidassa) antoi The Classic Metal Show’lle ensimmäisen haastattelun sitten Mustainen uutispommin ja totesi koko bändin olevan hyvin optimistinen hoitojen ja Mustainen paranemisen suhteen.

”Olemme nyt olleet Nashvillessä melkein puolitoista kuukautta työstämässä uutta levyä, joten olemme nähneet koko tämän jutun paljastuvan edessämme. Dave on aloittanut hoidot eli siinä suhteessa asiat etenevät. Tajusimme, että mikäli hoito halutaan tehdä kunnolla, täytyy seurata tarkasti lääkärin ohjeita – Dave ei voi matkustella soittamassa rokkikonsertteja ja saada syöpähoitoa samaan aikaan. Meidän täytyy putsata pöytä ja tehdä siitä ykkösprioriteettimme. Siksi tiedotimme nyt asiasta, jotta ihmiset osaavat varautua siihen, että jotkut keikat täytyy jättää tekemättä kunnes homma on hoidossa”, Ellefson sanoo.

Ellefsonilta myös tiedustellaan, ovatko syöpähoidot vaikuttaneet Mustainen panostukseen uuden levyn suhteen – onhan Mustaine kuitenkin yleensä pitänyt tiukasti kaikki ohjakset käsissään Megadethin tekemisten suhteen. Basistin mukaan Mustaine on tosiaan delegoinut tiettyjä asioita muun bändin hoidettavaksi, mikä on täysin luonnollista tässä tilanteessa.

”Dave ja minä olemme käyneet läpi monia paskamyrskyjä – ylämäkiä, alamäkiä, päihderiippuvuuksia, välirikkoja, sovintoja ja kaikkea sellaista. Tämä on taas yksi lisää jonon jatkoksi”, Ellefson tuumaa.

”Mutta tämän läpikäyminen väistämättä vaikuttaa sinuun. Syöpä on kuin addiktio, sillä se koskettaa myös kaikkien lähelläsi olevien elämää jollain tasolla. Ja olet oikeassa siinä, että Dave on aina ollut puikoissa ja valvonut kaikkea, mutta nyt hän on jättänyt muutamia asioita sikseen. Tyyliin, ’Hoitakaapa tämä ja pitäkää minut ajantasalla’. Hän on antanut meille vapauksia ja katsoo sitten, mihin suuntaan asiat menevät. Se on oikeastaan aika hienoa.”

”Joskus luovuus iskee kaikkein synkimpinä hetkinä ja vastoinkäymisistä syntyy parasta musiikkia. Dystopia oli esimerkiksi sellainen levy. Meillä vaihtui silloin manageriporras ja kokoonpano. Jäljellä olimme enää minä ja Dave, kaikki oli raunioina – ja onnistuimme tekemään Grammy-palkitun levyn. Dave on soturi ja taistelija. Hän tietää, milloin kannattaa polkea kaasua ja milloin jarrua.”

Lisää luettavaa