David Ellefson Megadethin tulevasta levystä: ”Se on hullun progressiivinen”

Basistin mukaan thrash-jätin seuraava levy on soitannollisesti haastava.

10.07.2020

Thrash metal -jätti Megadeth työstää parhaillaan seuraajaa vuoden 2016 Grammy-palkitulle Dystopia-albumilleen. Basisti ja yhtyeen liideri Dave Mustainen oikea käsi David Ellefson puhui uuden levyn materiaalista tuoreessa Metal Rulesin haastattelussa ja sanoi sen sisältävän soittoteknisesti erittäin haastavaa musiikkia.

”Dave ja minä olemme molemmat samaa mieltä siitä, että osa tämän levyn riffeistä ovat paljon vaikeampia kuin mikään, mitä teimme Rust in Peace -levylle (1990). Se on hullun progressiivinen levy”, Ellefson toteaa.

”Muistan sen tunteen, kun kuulin lapsena (Rushin) Geddy Leen tai Neil Peartin soittavan jotain, joka tuntui inhimillisesti mahdottomalta. Koin jotain samanlaista nyt tätä levyä tehdessäni, kun kuuntelin (rumpali) Dirk Verbeurenin soittoa. Olin ihan liekeissä, että ’Hitto vie! En ole koskaan tuntenut tai kokenut tällaista ennen’. Minun piti näköjään elää 55-vuotiaaksi ja kokea se sitten Dirkin kaltaisen kokeneen kaverin kanssa. Minulle tämä uusi levy huokuu juuri sellaista tunnetta, todellista paloa ja henkeä.”

”Jos pidit Dystopiasta, tämä levy ei tule pettämään”, Ellefson lupaa.

Lisää luettavaa