David Ellefson nimeää vaativimman Megadeth-albumin – sattuu olemaan myös ex-basistin suosikki

"Nostimme sillä tasoa kaikilla osa-alueilla", toteaa Ellefson.

23.08.2023

David Ellefson, joka soitti thrash metal -legenda Megadethissa bassoa vuosina 1983–2002 ja uudelleen 2010–2021 ollen mukana kaikkiaan kahdellatoista yhtyeen (tähän mennessä julkaistuista) kuudestatoista levystä, nimesi tuoreessa My 3 Questions To -haastattelusarjassa albumin, joka oli hänelle soittajana kaikkein vaativin. Vastaus tuli Ellefsonilta kuin apteekin hyllyltä:

”Ehdottomasti Countdown to Extinction, ilman muuta. Nostimme sillä tasoa kaikilla osa-alueilla ja varsinkin se digitaalinen äänitystekniikka, jota käytimme, oli todella vaativa. Se on myös samalla yksi suosikkilevyjäni”, basisti toteaa.

Samaisella videolla (jonka voit katsoa alta) Ellefson, joka on ehtinyt pitkällä urallaan tehdä vaikka mitä, vastaa myös kysymykseen, mitä hänellä on vielä valloitettavanaan. Tähän nykyisin Dieth– ja Kings of Thrash -yhtyeissä bassotteleva Ellefson antaa vuorostaan hieman ympäripyöreämmän vastauksen.

”Annan asioiden tapahtua omalla painollaan. En yritä suunnitella mitään etukäteen ja olen jo tehnyt oikeastaan kaikki merkittävät jutut. Mutta aina kun kuvittelet, että nyt olet tehnyt ja nähnyt kaiken, jotain yllättävää yleensä tulee eteen. Diethin kanssa teemme nyt hyvää kamaa ja soitamme hienoilla festareilla. Pidämme päämajaamme Puolan Gdanskissa – juuri kun ajattelin, että olen käynyt kaikkialla, minut kutsuttiinkin Gdanskiin, joten siinä on heti hyvä esimerkki. Jokainen päivä on hyvä päivä nousta ylös ja soittaa ja pitää hauskaa ystävien kanssa.”

Lisää luettavaa