Deafheavenin black metal -hipsterit hurjina: seuraavalla levyllä räimitään Slayer-riffejä

Vaikuttajina Slayer, Oasis ja Wilco. Tätäkö on black metal vuonna 2015?

29.08.2015

Love it or hate it -osastolle sijoittuva post- black metal -yhtye Deafheaven löi itsensä suuremman yleisön tietoisuuteen Sunbather-kakkoslevyllään (2013), joka listattiin arvostetussa Pitchfork-lehdessä tämän vuosikymmenen merkittävimpien levyjen joukkoon.

San Franciscosta saapuva bändi on julkaisemassa New Bermuda -levynsä 2. lokakuuta. Kitaristi Kerry McCoy kertoo levyn olevan edeltäjäänsä metallisempi:

”Eri vaikutteiden sekoittaminen toisiinsa on ollut meidän juttumme, ja se ärsyttää monia. Uudella levyllä osoitamme, että olemme kuitenkin metallibändi; mukana on toki paljon muutakin, mutta meillä on kitarasooloja ja välistä Slayer-riffejäkin. Ajattelimme kokeilla perinteisiä thrash metal -juttuja, mutta teimme senkin omalla tavallamme, ja mielestäni se toimii hyvin.

Pyrin irtautumaan kenkiintuijottelusta ja siirtymään kohti vaihtoehtoisempaa rockia, minkä vuoksi Gifts of the Earth -biisin lopussa on pieni kunnianosoitus Oasisille. Joistain biiseistä löytyy myös Low’n ja Red House Paintersin hengessä vedettyjä slowcorevaikutteita ja Come Back -biisissä on jopa wilcomaista slidekitarointia. Kaikuefektit ja kaikenlainen haahuilu ovat minimissään ja pääpaino on koukukkaissa riffeissä ja oikeissa melodioissa.”

deafheaven_new_bermuda

1. Brought to the Water
2. Luna
3. Baby Blue
4. Come Back
5. Gifts for the Earth

Lisää luettavaa