Death metal -oksennusta Hyvinkäältä – ennakkokuuntelussa Deathgoatin debyytti

Mukana yhtyeen biisikohtaiset kommentit.

04.01.2021

Deathgoat on viisi vuotta sitten perustettu hyvinkääläinen kuolometalliyhtye, jonka miehistössä vaikuttavat taiteilijanimiä Putrid Worm (laulu), Vicar Miggoat (kitara), Nihilist (kitara, basso, taustalaulu) sekä Chope666 (rummut) käyttävät musikantit. Yhtye julkaisee esikoispitkäsoittonsa Regurgitated into Existence tulevana perjantaina eli 8. tammikuuta.

Inferno tarjoaa levyn nyt julkaisupäivään asti ennakkoon kuunneltavaksi. Samalla Putrid Worm ja Nihilist avaavat biisi biisiltä, mitä hurmeisia tarinoita levy pitääkään oikein sisällään.

Embrace of Dead Flesh

Putrid Worm: – Lätty polkaistaan käyntiin joka pojan lempiharrastuksella eli nekrofilialla. Se elämän suuri rakkaus on jo kylmä, ja alkaa niin sanotusti tuoksahtaa, mutta sehän ei menoa haittaa vaan päin vastoin!

Nihilist: – Valikoitui levyn avausraidaksi maalailevan intron vuoksi, josta löytyy kuulemma myös Stone-vibaa. Loppuralli on pelkkää paahtoa Dismemberin hengessä.

Chainsaw Abortion

Nihilist: – Ainoa solistimme Putrid Wormin kirjoittama biisi levyllä, ja se onkin ehdotonta parhautta, jonka takia valitsimme sen ensimmäiseksi singleksi. Kappale summaa yhteen kaikki old school -skenen parhaat palat ja Vicar Miggoat pääsee näyttämään miten ne soolot kuuluu vetää. Outrossa menossa mukana myös vieraileva jäsen E, joka tulkitsee kauniisti bensan ja eritteiden löyhkän.

Putrid Worm: – Kyseessä ei ole varsinaisesti mikään poliittinen kannanotto puolesta tai vastaan, vaan pelkkää väkivallalla mässäilyä. Kappaleen nimi on tavallaan tribuutti Cannibal Corpselle, sillä pitäähän joka levyllä olla yksi biisi, jossa työkalua käytetään vähemmän rakentavalla tavalla.

Rotten Salvation

Putrid Worm: – Tuomiopäivän meiningeissä pannaan menemään, mutta taivaan porttien takaa löytyykin vaan helvetti. Enkelit roviolle ja lisää löylyä!

Nihilist: – Uudelleen äänitetty versio vuoden 2018 demoltamme. Ehtaa paahtoa ja vasemman käden polku ohjaa oikeaan suuntaan. Kunnianosoitus länsinaapureillemme.

Obsessed with Decapitation

Putrid Worm: – Nyt seurataan sarjamurhaaja Edmund Kemperin seikkailuja. Mikään mukava mies Ed ei ainakaan ollut opiskelijatytöille tai äidilleen, mutta helvetin komeat pensselit hänellä kyllä on!

Nihilist: – Eräs lahtelainen kuoloyhtye oli kappaleen kirjoitusvaiheessa erittäin aktiivisessa kuuntelussa, jonka seurauksena murhafantasiat oikein roiskuivat nauhalle. Tästä syntyikin yksi levyn suoraviivaisimmista kappaleista jopa hieman tarttuvalla kertosäkeellä.

Carniwhore

Nihilist: – Se levyn “vähän erilainen” kappale ja ensimmäisiä kirjoitettuja ralleja tälle yhtyeelle Rotten Salvationin ja Homicide Effectin ohella. Inspiraation lähteenä olikin kotimaan ehdoton kuningas Torture Killer, ja ideana oli, että kalja pysyy kerrankin pystyssä vaikka muu vartalo heiluisikin mädän tahtiin.

Putrid Worm: – Kirjoitin alunperin sanat tähän joskus lukioikäisenä, kun vasta tutustuin death metaliin. Mietin, että kehtaako tällaista vähän juveniilimpaa kamaa edes julkaista, kun dödis on tunnetusti ihan vitun vakava asia. Mutta kannibaalihuorassa nyt vaan on sitä jotain.

Homicide Effect

Putrid Worm: – Olikohan itselläkin lääkitys vinossa, kun tällaisen kömpelön sanaleikin keksin biisin nimeksi? Tarinan antago-nistillä (kyllä, oli ihan pakko!) ainakin on, kun pillereiden myötä tekee mieli tappaa kaikki vastaantuleva.

Nihilist: – Ensimmäinen Deathgoatille kirjoitettu kappale, joka määritteli yhtyeen lopputuotannon suunnan. Ehkä “progeimmat” riffit tällä levyllä.

Dismember the Unworthy

Putrid Worm: – Levyn toinen tositapahtumiin perustuva biisi ja tällä kertaa tahtipuukkoa heiluttaa Hyvinkään paloittelusurmaaja Jarno Elg. Värikynää on toki sen verran käytetty, että tarinaan on otettu mukaan kaikki villimmätkin tapaukseen liitetyt huhut.

Nihilist: – Levyn grindaavaa ja groovaavaa antia edustava kappale, josta löytyy kotikuntarakkauden lisäksi myös menevää tykitystä.

A Farewell to Humanity

Nihilist: – Henkilökohtainen suosikki, joka edustaa levyn synkintä antia. Melodiat tuudittavat kärsivää ihmiskuntaa kehdossaan ja raskaasti groovaavat säkeistöt marssittavat sitä kohti hautaansa. Kappaleen loppupuoli toimii viimeisenä henkäyksenä ennen lopullista kohtaloa.

Putrid Worm: – Viimeisen kappaleen sanoma on lyhykäisyydessään se, että ihmiskunta nyt vaan on aika perseestä. Loppu tulee ja se on ihan oma syy. Sormi nappulalle, ydinohjukset matkaan ja tervemenoa ihmisyydelle.

Lisää luettavaa