Death metalia hautaan asti – haastattelussa Cut Up

10.08.2015

Ruotsalaisen death metalin valttikortteihin käytännössä koko uransa ajan kuulunut Vomitory lopetti uransa kaksi vuotta sitten. Puolet nelikosta soittaa nykyisin kuolonlöyhkäisessä Cut Upissa.

Teknisesti kovatasoisena, suoraviivaisesti jyskyttävänä ja aika perkeleen rankkana yhtyeenä tunnettu Vomitory kuuluu Cut Upin soitossa, mutta uuden bändin aavistuksen roskaisempi tyyli viittaa pykälän verran enemmän vanhemman koulukunnan Tukholma-deathin suuntaan.

Väitteeni tästä saa rumpali Tobias Gustafssonin erityisen riemastuneeksi.

– Mitä vittua, oletko sinä aivan kuuro? Rakastan vanhaa likaista Tukholma-soundia, mutta Forensic Nightmares -levymme ei ole todellakaan samaa linjaa, siitä voin olla aivan varma. Sanoisin myös, että Cut Up on aivan yhtä suoraviivainen kuin Vomitory oli, mutta soitannollisesti ehkä hieman teknisempi.

No, oli miten oli, Cut Up sai alkunsa todella nopeasti edellisen bändin hajottua. Miksi ihmeessä halusit palata laulaja-basisti Erik Rundqvistin kanssa takaisin death metalin pariin? Eikö olisi ollut paikallaan tehdä välistä jotain muuta?

– Koska rakastamme soittaa death metalia. Ei tässä ole mitään sen ihmeellisempää. Ja onhan Cut Up kuitenkin täysin uusi yhtye, ei suinkaan mikään uusi Vomitory uudistetulla kokoonpanolla.

Kuten jo Forensic Nightmares -levyn nimestä saattaa arvailla, levy sisältää todella hurmeista ja brutaalia kuolometallia. Sanoituksissa lahdataan ihmisiä mitä mielikuvituksellisimmilla tavoilla, mutta Tobias, jos jostain syystä joutuisit itse tappamaan ihmisen, minkä tavan valitsisit?

– Kuten sanottua, sanoituksistamme löytyy aika paljon hyviä tapoja toteuttaa se. Vain mielikuvitus on rajana.

Haastattelu julkaistu Infernossa 6/2015.

Lisää luettavaa