Deftones-laulaja katuu haastattelua, jossa haukkui Metallicaa, Linkin Parkia ja Kornia – ”Vaikutin todella mulkulta”

Kommentit liittyivät vuoden 2003 kiertueeseen, jota Chino Moreno ei olisi halunnut tehdä.

17.10.2023

Vuonna 2003 Metallica kiersi Pohjois-Amerikkaa Summer Sanitarium -kiertueella, jossa lämmittelijöinä toimivat Limp Bizkit, Linkin Park, Deftones sekä Mudvayne. Deftones-nokkamies Chino Moreno antoi tuolloin Revolver-lehdelle haastattelun, jossa tämä haukkui muita kiertuekumppaneitaan ja teki hyvin selväksi, ettei häntä oikeastaan kiinnostanut olla mukana ollenkaan.

”Minua häiritsi eniten esiintyä ennen Limp Bizkitiä ja Linkin Parkia, jotka eivät olisi edes olemassa ilman meitä”, Moreno sanoi ja uhosi Deftonesin olevan koko kattauksen kovin livebändi.

”Metallicalla on kyllä laaja tuotanto. Mutta livenä? Ne jätkät vain seisovat paikallaan ja soittavat. Me pyyhimme heillä lattiaa.”

Samaisessa haastattelussa Moreno lyttäsi myös muita bändejä, jotka usein niputettiin samaan lokeroon Deftonesin kanssa. Esimerkiksi Kornin ja Papa Roachin tuoreet levyt, Untouchables ja Lovehatetragedy, saivat laulajalta tylyn tuomion.

”Rehellisesti sanoen Korn ei tehnyt mielestäni hyvää levyä. Ja Papa Roachin levy oli tylsä. Kornin tapauksessa he yrittävät liikaa menestyä ja ovat menettäneet energiansa. Vanhemmat levyt olivat todella intensiivisiä, mutta he jauhavat yhä edelleen sitä samaa nauhaa huonosta lapsuudesta ja ilkeistä äideistä. Se käy todella vanhaksi. Minkä ikäinen Jonathan (Davis, Kornin laulaja) nyt on? Kolmekymppinen? Kauanko siitä on, kun olet viimeksi asunut vanhempiesi luona? Ammentaisit välillä jostain muusta. Jos olet aito ja kirjoitat siitä, mikä nostattaa tunteita nyt, et voi epäonnistua”, Moreno sanoi.

Stereogum haastatteli hiljattain Chino Morenoa ja nosti nämä 20 vuoden takaiset kommentit taas pöydälle. Moreno myöntää nyt katuvansa ja häpeävänsä tapaa, jolla tämä lyttäsi muita bändejä, mutta sanoo olleensa oikeasti todella haluton lähtemään Summer Sanitarium -kiertueelle, koska ei halunnut, että Deftonesia yhdistetään Limp Bizkitiin, Linkin Parkiin ja muihin nu metal -yhtyeisiin.

”En halunnut tehdä sitä kiertuetta. Eikä se johtunut Metallicasta, jota rakastan. Enkä halveksi Linkin Parkia tai Limp Bizkitiä, mutta se oli sitä aikaa, kun yritimme kaikin tavoin pitää etäisyyttä kaikkeen siihen. Ja se kiertue oli käytännössä Metallica sen hetken suurimpien nu metal -bändien kanssa. En halunnut tehdä sitä ja olin ainoa bändissä, joka oli kiertuetta vastaan”, Moreno sanoo.

”Se oli iso mahdollisuus enkä halua kuulostaa epäkiitolliselta, mutta en vain halunnut tehdä sitä. Ja kun minulta sitten kysyttiin asiasta, kerroin, ettei minua hirveästi kiinnosta. Se kuitenkin tuotiin esille siten, että vaikutin ihan mulkulta.”

Tänä päivänä Deftones ja Moreno eivät ole enää aivan yhtä jyrkkiä nu metalin ja bändin lokeroimisen suhteen; nähtiinpähän Deftones esimerkiksi kesällä Sick New World -festareilla, jossa esiintyivät myös muun muassa Korn, Papa Roach, System of a Down, Incubus, P.O.D., Flyleaf, Alien Ant Farm, Coal Chamber ja Hoobastank.

”Joo ja se oli hauskaa. Kyllähän tässä on jo aikaa vierähtänyt. Mutta kuitenkin keikan jälkeen The New York Times lähestyi meitä ja halusi haastatella meitä festarista kertovaa juttuaan varten. Kieltäydyin siitä, vaikka siitä olisi saanut suurta näkyvyyttä. Mutta kuten arvasin, se artikkeli kertoi siitä, miten nu metal on tehnyt paluun ja plää plää plää. Haluan edelleen väistellä tällaisia juttuja. Kyllä, olemme osa sitä, mutta en halua että meidän luullaan rahastavan tai ratsastavan jollain nu metalin paluulla, tiedäthän?”

Lisää luettavaa