Dethrone nousee kuolleista – Tampere-thrashin airut julkaisi paluusinglen

Raise the Dead on kunnianosoitus bändin alkuperäiselle basistille Jouni Rinnalle ja muille joukosta poistuneille muusikkoystäville.

Kuva: Usurper

Thrash metal -yhtye Dethrone perustettiin Tampereella vuonna 1988 ja se julkaisi kaksi albumia viitisen vuotta kestäneen uransa aikana. Yhtye kipusi ylös haudasta keikkalavalle jo vuoden 2018 Speed Metal Partyssa ja nyt on tullut aika palata kunnolla elävien kirjoihin uuden singlejulkaisun myötä. Kolmas pitkäsoitto on myös työn alla ja ilmestyy ensi vuoden aikana.

Raise the Dead on kunnianosoitus joukosta poistuneille muusikkoystäville ja etenkin alkuperäiselle basistillemme Jouni Rinnalle. Biisi on myös tarina siitä, kuinka unelmiaan ei saa unohtaa ja periaatteidensa puolesta kannattaa aina taistella. Kappaletta tehdessämme ajattelimme millainen Dethrone olisikaan, jos emme olisi lähteneet kunnianhimoisiin kokeiluihimme vuonna -92 ilmestyneellä The Decay of a Man -levyllä. Perimmäisenä ajatuksena oli palata NWOBHM-tunnelmiin ja luoda yksinkertaista vanhan liiton thrashia omalla vivahteella”, laulaja-kitaristi Niko Airaksinen taustoittaa nyt julkaistua paluusingleä.