Devin Townsend Projectin uutukainen lähestyy – Ensisinglen nimi ei onneksi ole enne

05.08.2016

Kanadan hullu nero Devin Townsend julkaisee Projecteineen 9. syyskuuta uuden Transcendence-albumin. Uusi levy eroaa aiemmista Devin Townsend Projectin albumeista eritoten siinä, että tällä kertaa kappaleet eivät ole yksin Townsendin kynästä vaan koko bändi on ollut mukana jo sävellysvaiheessa.

– DTP:lle oli käydä kuten minulle kävi Strapping Young Ladin kanssa: tankki tyhjeni ja huomasin miettiväni, ”mistä ihmeestä saan inspiraatiota?”, Townsend kertoi PlanetMoshin tuoreessa haastattelussa (video alla).

– Ero on siinä, että Strapping ei tehnyt minulle henkisesti hyvää, toisin kuin DTP. Joten pakotin itseni ulos mukavuusalueeltani ja kokeilin uusia asioita. Tuloksena on todella hyvä levy. Se on edelleen tunnistettavaa Devin Townsend Projectia, mutta se ei ole… täyttä paskaa. Olisi helppoa vääntää jotain puolivillaista ja huijata ihmisiä luulemaan että se on hyvää. Mutta Transcendence on oikeasti hyvä.

Tunnistettavalta kuulostaa ainakin levyltä julkaistu ensimmäinen single Failure. Nimi ei siis tässä tapauksessa ole enne. Hyvä niin.

Devin Townsend Project nähdään Suomessa keikalla seuraavan kerran 28. helmikuuta Helsingissä ja päivää myöhemmin Seinäjoella.

Lisää luettavaa