Dimebagin murhaajan ampunut poliisi joutui jättämään työnsä

James Niggemeyer ei kyennyt jatkamaan poliisivoimissa.

Kuva: Pantera / Joe Giron

Eilen tuli kuluneeksi kymmenen vuotta Pantera-kitaristi Dimebag Darrellin murhasta. Mielenterveysongelmista kärsineen Nathan Galen ampumat luodit tappoivat Dimebagin lisäksi kolme ja haavoittivat seitsemää, ennen kuin konstaapeli James Niggemeyer onnistui pysäyttämään miehen haulikollaan.

Niggemeyerillä todettiin tapauksen vuoksi traumanjälkeinen stressihäiriö ja vakava ahdistuneisuushäiriö. Sankariksi nostetulle poliisille ei riittänyt tieto, että Galen ampuminen oli oikeutettu ja sillä mitä luultavimmin pelastettiin useita henkiä.

”Poliisit ovat tavallisia ihmisiä, jotka kokevat asiat kuten kuka tahansa. Tajusin, etten mahda päässäni liikkuville asioille mitään”, edelleen terapiassa käyvä Niggemeyer kertoo.

”Olen iloinen, että pystyin paikalle saavuttuani päättämään tilanteen ilman lisätragedioita. Oikeita sankareita ovat kuitenkin ne, jotka nousivat Galea vastaan ennen poliisin saapumista ja yrittivät pelastaa muiden elämiä ilman aseita.”

Niggemeyer siirrettiin lääkärin neuvosta partiotehtävistä etsiväksi – ja lopulta vuonna 2011 poliisivoimista Columbuksen kaupungin muihin hommiin. Niggemeyerin tarinasta kertoi The Columbus Dispatch.