Dimmu Borgir -kitaristi povaa yhtyeen suuntaavan aggressiivisempaan suuntaan seuraavalla levyllä

Silenoz myös lupaa, ettei julkaisuväli venähdä yhtä pitkästä kuin Eonianin kanssa.

30.01.2020

Norjalaisyhtye Dimmu Borgirin kitaristi Sven ”Silenoz” Kopperud kertoi hiljattain Extreme Metal Festival Newsille antamassaan haastattelussa, että yhtyeen on tarkoitus alkaa työstää uutta pitkäsoittoa jahka parhaillaan käynnissä oleva Euroopan-kiertue Amorphisin kanssa saadaan taputeltua. Silenozin mukaan jo pelkästään edellislevy Eonianilta (2018) jäi niin paljon materiaalia yli, että seuraavaa levyä tuskin tarvitsee odottaa ihan kahdeksaa vuotta kuten edeltäjäänsä.

”Olisimme voineet tehdä edellisestä levystä tuplan, koska meillä oli niin paljon materiaalia, mistä valita. Olen varma, että osa siitä kamasta tulee päätymään seuraavalle levylle tavalla tai toisella. Sen lisäksi jokaisella meistä on paljon uusia ideoita, että meillä ei ole koskaan niistä pulaa. Ne pitää vaan saada järjestettyä bändin sen hetkisen fiiliksen ja tunnelman mukaan”, kitaristi toteaa.

Uusia ideoita pääsee tuomaan pöytään myös kaksi vuotta sitten bändin remmiin liittynyt uusi basisti, muun muassa Entombed A.D:ssä, Firespawnissa ja Totalt Jävla Mörkerissä soittanut Victor Brandt.

”En halua puhua uudesta levystä vielä paljoa, koska emme ole tehneet mitään päätöksiä sen suhteen emmekä halua päättää mitään ennalta vaan yritämme mennä virran mukana, mutta luulen, että bändin ilmapiiri on nyt sellainen, että haluamme ottaa paljon aggressiivisemman otteen. Ja nyt kun bändissä on Victor, joka on myös kitaristi, meitä on neljä riffintekijää – en siis yllättyisi, jos levystä tulisi paljon kitaravetoisempi ja sehän sopii minulle mainiosti.”

Lisää luettavaa