Doomfanit suuttuivat – Justin Bieber varasti Pentagramin logon

22.03.2016

Sosiaalisen median doompiireissä on kuohunut, sillä alusvaatemainoksissa pullottavasta etumuksesta tunnettu Justin Bieber käyttää kiertueensa otsikkona hämmentävän paljon Pentagramin logoa muistuttavaa designia.

Mainittua logoa mukaileva Purpose Tour -teksti löytyy ainakin Bieberin kiertuepaidasta ja koristamassa bassorumpua. Fanien tulistumisesta huolimatta Pentagram-leirissä asiaan suhtaudutaan suuttumuksen sijaan realistisella pessimismillä.

“Pentagram ei ole koskaan väittänyt, että logomme olisi alkuperäinen design – vain nimemme on tavaramerkattu. Päivänselvästi lainasimme fonttia Black Sabbathin Sabbath Bloody Sabbathin kannesta”, kirjoittaa logon piirtänyt kitaristi Victor Griffin.

“Meidän tapauksessa kyse on juuristamme raskaassa musiikissa, kun taas Bieber managereineen on luultavasti ajatellut meidät joukoksi mitättömyyksiä. He ovat luultavasti pitäneet logosta ja todenneet, ettei tällaiselta bändiltä tarvitse edes kysyä.”

Griffinillä ja Pentagramilla ei siis näyttäisi olevan sen kummempia suunnitelmia asian saattamisesta Bieberin tietoisuuteen, mutta uskolliset fanit saavat tunnustusta.

“Meidän suosiomme on vaatimatonta, jos verrataan Bieberin 76 miljoonaan faniin. Olemme kuitenkin taistelleet yli 30 vuotta ja saaneet mahdollisuuksia vain rakkaiden faniemme ja kollegoidemme ansioista. Olemme ylpeitä siitä, että lojaalit fanimme ovat tehneet uramme mahdolliseksi, eivät numeroita pyörittelevät bisnesmiehet.”

Pentagram-logoa on uusiokäyttänyt myös ainakin Kvelertak. Bieber puolestaan on käyttänyt julkisesti useita erilaisia Metallica-paitoja.

Lisää luettavaa