”Elämme saastaisessa maailmassa” – Slipknotin Clown aikoo jatkaa kasvomaskien käyttöä koronapandemian jälkeenkin

Uuden albumin työstäminen pandemian keskellä on Shawn Crahanin mukaan ollut "intensiivinen" kokemus.

11.08.2021

Slipknot on kuluvan vuoden aikana työstänyt seuraajaa vuoden 2019 We Are Not Your Kind -studioalbumilleen. Bändin perkussionisti ja biisintekijä Shawn ”Clown” Crahan keskusteli levyn tekemisestä ja bändin syksyllä alkavasta kiertueesta tuoreessa Forbesin haastattelussa, jossa tämä sanoo levyn tekemisen koronapandemian aikana olleen varsin erilainen ja ”intensiivinen” kokemus.

”Yleinen ilmapiiri on ollut hyvin monitahoinen ja suurin syy on se kaikkein ilmiselvin. Elämme koronan ja siitä johtuvien sääntöjen vuoksi hyvin erilaisessa maailmassa. Studiossa ollessamme jos seurassamme on ollut teknikkoja tai muuta studion väkeä, olemme joutuneet pitämään kasvomaskeja. Jos olemme olleet äänityskopissa pelkästään bändin jäsenten kesken, voimme olla maskitta. Mut heti jos joku studion työntekijöistä tulee sisään, maskit menevät päälle. Yhdeksän kuukautta sitten rajoitukset olivat vieläkin tiukemmat, joten levyn tekeminen on ollut vähintäänkin haastavaa”, Crahan toteaa.

”Mutta oli koronaa tai ei, minä en aio lopettaa kasvomaskien käyttämistä. Olen ollut alalla 25 vuotta ja nähnyt, että ihmiset ovat likaisia kaikkialla maailmassa. Joten minua ei ole haitannut olla studiossa maski päällä, se oli minulle ihan normaalia. Olen iloinen, että edes suurin osa maailmasta on ottanut avoimesti vastaan sen ajatuksen, että: ’Hei, kun olet julkisessa tilassa, on mahdollista, että vieressäsi olevalla on keuhkokuume, flunssa tai ärhäkkä yskä, mikset pitäisi kasvomaskia ja suojaisi itseäsi?’ Elämme saastaisessa maailmassa, jossa ihmiset eivät pese käsiään, kaivavat nenäänsä, avaavat ovia ja sitten sinä kosket siihen samaan kahvaan. Minulla on neljä lasta ja tiedän millaista on heittää lapsi kouluun ja he tuovat sieltä taudin kotiin.”

”Levyn tekeminen on ollut siis hyvin intensiivinen prosessi testeineen, erilaisine aika- ja muine rajoituksineen, mutta sellaista se on. En usko, että kenelläkään bändistä on mennyt sekuntiakaan ohi.”

Crahan myös vahvisti Forbesille, että tuleva levy tulee olemaan viimeinen Roadrunner Recordsin kautta ilmestyvä levy. Sen jälkeen yhtyeen nykyinen sopimus purkautuu. Bändi on kuulunut Roadrunnerin artistikaartiin debyyttilevy Slipknotista (1999) saakka.

Lisää luettavaa