”En voi enää jatkaa” – pitkäaikaisen bänditoverin kuolema oli liikaa hard rock -veteraani Magnumin nokkamiehelle

Bob Catley ei pysty eikä halua jatkaa ilman Tony Clarkinia.

08.03.2024

Vuonna 1972 perustetun brittiläisen hard rock -veteraani Magnumin perustajajäsen ja pääasiallinen biisintekijä, kitaristi Tony Clarkin menehtyi tammikuussa vain päiviä ennen yhtyen viimeisimmän Here Comes the Rain -pitkäsoiton ilmestymistä. Merkittävän jäsenen kuolema on saanut fanit pohtimaan, jatkaako juuri uuden levyn julkaissut orkesteri vielä vai oliko Magnumin tarina tässä.

Nyt yhtyeen toinen perustajajäsen, laulaja Bob Catley on julkaissut bändin some-kanavissa videoviestin, jossa tämä kertoo pitkäaikaisen kollegan ja toverin kuoleman olleen niin kova isku, ettei hän pysty eikä halua enää jatkaa Magnumin parissa. Videosta ei käy tarkalleen ilmi, tarkoittaako tämä koko bändin loppua, mutta hyvin todennäköisesti näin.

”Kunpa minun ei tarvitsisi kertoa tätä, mutta en voi enää jatkaa ilman Tonya. Pyydän anteeksi ja toivon, että ymmärrätte tunteeni. Olen ajatellut asiaa todella paljon viime aikoina”, selvästi surun murtama Catley kertoo.

”Kun menetimme Tonyn, menetimme ohjaavan valomme, ajavan voimamme, biisintekijämme, tuottajamme, kitaristimme. Hän oli bändille todella tärkeä, kuin myös minulle. Viimeiseen 50 vuoteen emme menneet minnekään ilman toisiamme. Olin hänen rinnallaan jatkuvasti niin kiertueella kuin studiossa. Elimme loistavaa elämää yhdessä. Mutta nyt tämä kaikki on minulle aivan liikaa. En pysty jatkamaan ilman Tonya.”

”Saatan yhä ilmaantua siellä täällä muodossa tai toisessa lähitulevaisuudessa – sitä ei koskaan tiedä – mutta en pysty jatkamaan enää samaan vanhaan malliin. Se on aivan liian surullista. Toivon, että ymmärrätte. Olette olleet paras mahdollinen yleisö ja pitäneet bändin liikkeellä vuodesta toiseen, levystä toiseen. Suuret kiitokset teille siitä.”

”Olkaa hyviä ja pitäkää Tonyn musiikki aina lähellä sydäntänne. Minä ainakin pidän. Tulen aina kantamaan Magnumia sisälläni ja Tony Clarkin on aina rinnallani, minne ikinä menenkin. Rakastan teitä, mutta minun on tullut aika kumartaa ja poistua.”

Lisää luettavaa