Ensiesitys: Spiritraiserin Glory-singlellä mennään rajojen äärille – video tukee ideaa väkivallan väistymisestä kauneuden tieltä

Kappale löytyy yhtyeen tulevalta kakkosalbumilta.

Italialaisen Luminol Recordsin kanssa levytyssopimuksen solminut, muun muassa Profane Omenista ja Sleep of Monstersista tutuista miehistä kasattu kotimainen Spiritraiser julkaisee virallisesti perjantaina 11.6. ensimmäisen maistiaisen tulevalta pitkäsoitoltaan. Psykedeelistä rockia, metallia, jazz-saksofoneja ja konemusiikkia yhdistelevän yhtyeen Glory-singlen sanoitusvideo saa kuitenkin jo nyt ensiesityksensä Infernon kautta.

Glory on hyvin vanhasta biisistä alkunsa saanut kappale, ajalta, jolloin bändissä oli toinen kokoonpano. Alkuperäisestä biisistä on jäänyt oikeastaan vain ajatus jäljelle, ja sieltä tähän on siirtynyt yksi jo toiseksi muuttunut riffi, jota emme halunneet hukata”, pohjustaa basisti Anssi Ruotanen ja sanoo alun tunnelman juontavan juurensa siitä, että kappaleen syntyaikoihin bändi myös leikitteli Massive Attack -coverilla.

Glory kertoo siitä, kun omien rajojensa äärelle tullessaan ihmisen oma itse ottaa kontrollin ja suojelee vahingolta tai vaaralta.

”Päätyäkseen tähän tilanteeseen on jouduttu kokemaan äärimmäistä psyykkistä tai fyysistä kärsimystä. Esimerkiksi traumaattinen tilanne, joka pakottaa ihmisen turvautumaan itseensä ja kenties ensimmäistä kertaa löytämään sisäisen voimansa”, avaa kappaleen sanoittanut laulaja Jules Näveri.

”Idea oli tehdä vahva lyriikkavideo, joka tukee ideaa väkivallan väistymisestä taiteen ja kauneuden tieltä. Tämä kauneus ottaa tilan haltuun ja lopulta murentaa nyrkin. Joskus luominen tarkoittaa negatiivisten tuntemusten kanavoimista ulos, ja aggression muuttamista kauneudeksi. Väkivallasta irti päästämistä”, Näveri lisää.