Ensinäytössä Šamanen Palaako aika, nieleekö tuli – single esittelee luonnonläheistä ja muutosta käsittelevää kakkosalbumia

Šamanen eponyymi levy näkee päivänvalon marraskuussa.

28.10.2020

Maailmanmusiikkia, metsärockia ja synkkää folkia yhdistelevä Šamane, jonka taustalla on doom metal -yhtye Sapatan laulajanakin tunnettu Saara Šamane, julkaisee toisen pitkäsoittonsa 20. marraskuuta. Šamanen nimeä kantavalta levyltä on aiemmin julkaistu singlenä kappale Saraimai ja tulevana perjantaina julkaistaan toinen single Palaako aika, nieleekö tuli. Kappaleen musiikkivideo saa ensiesityksensä jo nyt Infernon toimesta.

Orgaanisella ja tekijänsä kuuloisella kakkosalbumilla kuullaan Šamanen oman instrumentaation lisäksi Aleksi Kiiskilän (Grave Pleasures, PA Kiiskilä) soittoa. Perinteisten sähkösoittimien lisäksi äänimaisemaa rakentavat arabialainen oud-luuttu ja itse rakennettu rumpu. Kaihoisan tunnelmallinen kakkosalbumi tarkastelee muutosta, aikaa ja yhteyttä menneeseen. Kokeilevan debyytin seuraaja on luonnonläheinen ja kappalekeskeinen kokonaisuus.

”Jokaisella kappaleella on identiteetti, jonka pyrin tuomaan esiin. Identiteetti voi olla esimerkiksi tunnetila tai maisema, jonka tekijä heijastaa ääniksi tai sanoiksi”, Šamane kuvailee.

Lisää luettavaa