Ensinäyttö: Enough esittelee Rioghanin esikois-ep:n raisumpaa puolta – kappale vaati artistilta uusien tekniikoiden haltuun ottamista

Rioghan Darcyn debyytti-ep ilmestyy maaliskuussa.

15.12.2020

Lapualaislähtöinen Rioghan Darcy julkaisee Rioghan-sooloprojektinsa esikois-ep:n Blackened Sky Inverse Recordsin kautta 10.3.2021. Huomenna (16.12.) ep:ltä julkaistaan suoratoistopalveluissa toinen singlelohkaisu Enough, jonka video saa nyt ensiesityksensä Infernon välityksellä.

”Tämä oli eka biisi joka me tehtiin ja tän jälkeen suunta vähän muuttuikin kevyemmäksi. Alun perin oli tarkoitus tehdä tyystin tämän tyyppistä musiikkia, mutta sitten heitettiin genret roskiin ja päätettiin tehdä mitä huvittaa”, kuvailee runoilijasta laulajaksi ja sooloartistiksi hypännyt Darcy.

”Mulle tuli aika paljon harjoiteltavaa kun päätettiin että kertsiin tarvitaan vähän raisumpaa menoa enkä ollut varsinaisesti tehnyt sen tyyppistä laulamista aikaisemmin. Tästä syystä myös studioäänitysten odottelu oli mieltä raastava kokemus, koska uuden tekniikan käyttö studiossa tuntui epävarmalta, mutta jotenkin pari viikkoa ennen äänityksiä palaset loksahti kohdalleen ja hoksasin miten tämä tehdään oikein. Lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen, ja Jonnea (Soidinaho, Carnalation, ex-Nicole) ei voi tarpeeksi kiittää tämän mahdollistamisesta ja kaikesta opetuksesta ja uusista ajatuksista eri laulutyyleihin.”

Lisää luettavaa