Enslavedin uuden albumin julkaisu lykättiin syksylle – levyn kansikuva ja nimi julki

Nykytilanne vaikuttaa myös Enslavedin toimiin.

25.03.2020

Progressiivisesta äärimetallistaan tutuksi tullut norjalaisryhmä Enslaved on valmistellut uransa viidennettätoista levyä, jonka julkaisuajankohtaa siirretään myöhemmäksi bändin ja Nuclear Blast -levy-yhtiön yhteispäätöksestä.

Syy Utgard-kiekon lykkäykselle on tietysti Covid-19-pandemia.

”Tämänhetkisestä tilanteesta johtuen päätimme siirtää Utgardin julkaisun syksylle. Kuten voitte arvata, koko uusi aikataulu täytyi säätää todella pikaisesti”, Enslaved tiedottaa.

”Ymmärrämme, että videotiiserin julkaiseminen turhaan saattaa olla hämmentävää. Nyt voimme kuitenkin ilmoittaa, että levyn ensimmäinen single ja musiikkivideo ilmestyvät 22. toukokuuta, emmekä malta odottaa pääsevämme jakamaan uutta musiikkia kanssanne! Ymmärrätte varmasti, että tämä on kaikkien parhaaksi.”

”Haluaisimme kertoa hieman Utgardin kansikuvasta. Tämä on yhdeksäs perättäinen albumimme, jonka kansitaide on Truls Espedalin tekemä – ja kuten itse levy, myös kansi on taattua Enslavediä. Se on taideteos, joka heijastelee massiivista konseptia sekä bändiä, joka on tekstillisesti ja filosofisesti inspiroituneempi kuin koskaan aiemmin. Truls on mestari omassa taiteessaan, mutta hän on todella ylittänyt itsensä näkemyksellään meidän Utgardistamme. Katsokaa, kuinka hän käytti värejä ja tekniikkaa luodakseen horisontille syvyyttä ja mahtipontisuutta.”

Enslavedin viimeisin biisijulkaisu on E-levyn (2018) bonuskappaleeksi jätetty Röyksopp-cover What Else Is There?

Lisää luettavaa