Entisten Exodus- ja Type O Negative -jäsenten uusi bändi Diehumane julkaisee debyyttinsä – katso teaser-video

Yhtyeen tyyliä kuvaillaan "avantgardistiseksi vaihtoehtometalliksi".

01.11.2022

Exodus-yhtyeen kitaristina vuosina 1983–1993, 1997–1998, 2001–2005 sekä tuuraajana 2012–2013 toiminut Rick Hunolt sekä Sal Abruscato (A Pale Horse Named Death, ex-Type O Negative, ex-Life of Agony) ovat pistäneet pystyyn uuden yhtyeen. Hunolt toimii ”avantgardistista vaihtoehtometallia” soittavan Diehumane-yhtyeen kitaristina ja Abruscato rumpalina. Kokoonpanoon kuuluvat lisäksi laulaja Garret West, kitaristi-basisti-pianisti Joshua Vargas sekä Greg Hilligiest Jr., joka soittaa koskettimia ja kitaraa sekä vastaa sämpleistä.

Yhtye on saanut valmiiksi The Grotesque -debyyttialbuminsa, joka julkaistaan alkuvuodesta 2023. Tulevaa levyä esitellään nyt tuoreen teaser-videon muodossa. Videon pariin pääset tuosta alempaa.

Yhtye kertoo musiikkinsa olevan sekoitus Celtic Frostia, A Perfect Circleä, Nine Inch Nailsia, Type O Negativea sekä Pink Floydia. Bändi yhdistelee soundissaan elementtejä doomista, jazzista, industrialista, bluesista ja progressiivisesta rockista.

”Ollakseni ihan rehellinen, bändissä oleminen ei käynyt edes mielessäni, kun hyvä ystäväni eräänä päivänä soitti minulle ja sanoi: ’Hei, tällaiset tyypit etsivät kitaristia’. Hän lähetti minulle muutamia biisiraakileita, joita kuuntelin ainakin kuukauden ennen kuin vastasin mitään. Mutta se oli juuri sellaista musiikkia, jota olin etsinyt. Se antoi minulle mahdollisuuden ilmaista itseäni musiikillisesti ja mikä tärkeintä oli radikaalisti erilaisempaa kuin mikään, mitä olen aiemmin tehnyt”, Hunolt kertoo.

Lisää luettavaa