Entisten Katatonia-muusikoiden Thenighttimeproject julkaisee uuden melankolisen singlen – katso Merkurius-video ennakkoon tästä

Tunnelmallinen Merkurius on itsenäinen singlejulkaisu, jonka syntyminen ei ollut laulaja Alexander Backlundin mukaan itsestäänselvyys.

Aikoinaan Katatoniassa vaikuttaneiden Norrmanin veljesten, Fredrikin ja Mattiaksen kipparoima vaihtoehtorockyhtye Thenighttimeproject julkaisee perjantaina 23. huhtikuuta uuden singlejulkaisun Merkurius. Melankolisen ja tunnelmallisen kappaleen sanoitusvideon voit kuitenkin katsoa ennakkoon jo nyt ja sen pariin pääset tuosta yläpuolelta.

Merkurius alkoi hiljaisena, ambientina syntikkabiisinä, mutta sitten se teki mutkan muutamien särölaatikoiden läpi, sai Nine Inch Nails -tyylisen vivahteen ja löysi paikkansa jostain minimalistisen ja järkälemäisen välimaastosta”, kommentoi yhtyeen laulaja Alexander Backlund, joka vaikuttaa myös Letters from the Colony -yhtyeessä.

Monet saattavat ajatella, että pandemian myötä artisteilla on ollut enemmän aikaa olla luovia ja tehdä enemmän uutta musiikkia kuin normaalisti, mutta Backlundin mukaan näin ei ole ollut ainakaan hänen kohdallaan.

”Pandemia teki kolauksen motivaatiooni murtamalla sen vakiintuneen syklin, johon kuuluu äänittäminen, levyn julkaisu ja kiertäminen. Se vei minulta pois sen yhteisöllisyyden tunteen, joka on toiminut katalyyttina”, Backlund pohtii.

”Luulen, että puhun monen kollegani puolesta, kun sanon, että bändissä soittamisessa on kyse muustakin kuin vain musiikista. Se on konsepti, unelma. Se on itsensä toteuttamista pyramidin huipulla. Bändi on se väylä, jota kautta musiikki kanavoituu ulos ja ilman fyysistä areenaa artistin konsepti alkaa murentua ja muuttaa meidät kaikki pseudo-influenssereiksi, jotka anovat kovalla työllä ansaitsemaanne rahaa Patreonissa.”

Merkuriuksen tekeminen vaati aikaa, voimaa ja kokeiluja, mutta olen iloinen siitä, mihin päädyimme. Tai että päädyimme ylipäänsä mihinkään.”