”Etenemme musiikinteossa vahvasti tunne edellä” – haastattelussa Shereign

Monipuolista modernia metallimusiikkia soittava tulokasbändi Shereign katsoo luottavaisin mielin tulevaan. 

24.03.2023

Shereign ei ole ymmärtääkseni mahdottoman vanha kokoonpano. Mistä homma lähti liikkeelle?

– Kaikki sai alkunsa vuonna 2015, kun aloin tehdä biisejä ajatuksena kasata levyttävä ja keikkaileva yhtye, kitaristi Joonas Pulkkinen kertoo.

– Tiesin, että halusin mukaan ystäväni, basisti Jani Rissasen ja kitaristi Timo Pönnin, sillä olin tuntenut heidät teini-ikäisestä asti. Lähetin heille pari biisiä, ja he olivat heti mukana! Saran [Strömmer] kuulin laulavan Fear of Dominationin riveissä vuonna 2017 ja vakuutuin hänen sopivan hyvin bändin keulakuvaksi. Saran myöntävää vastausta sai odottaa noin vuoden, mutta odotus kannatti. Sitten vielä Miikki [Kunttu]! Siinä on mies, jonka persoona ja taidot rumpujensoitossa jäävät mieleen. Kun Miikki oli värvätty riveihin, bändi oli täysilukuinen.

Mitä ensimmäisen levynne nimi Ghost Diaries ajaa takaa?

– Koko albumi on todella henkilökohtainen ja sanoitukset pitävät sisällään otteita elävästä elämästä, Strömmer kertoo.

– Oli kitaristimme Timon älynväläys kuvailla koko prosessia menneenä päiväkirjana. Kappaleiden tarinat on kirjoitettu monta vuotta sitten, joten kyse on tosiaankin menneistä tapahtumista. Toiset kirjoittavat kirjeitä kipeistä asioista ja polttavat ne, minä kirjoitan tuntoni kappaleisiin.

Millaisen prosessin tuloksena musiikkinne saa muotonsa?

– Sävellys alkaa usein tietynlaisesta tunnetilasta tai arkisen elämän pakomatkasta, Pulkkinen määrittää.

– Teen kappaleen aina mahdollisimman valmiiksi ja lähetän instrumentaaliversion bändille kuultavaksi. Tämän jälkeen Sara tekee sanoitukset ja laulusovitukset. Myös Timolla on ollut iso rooli tekstien kirjoittamisessa, ja lopullinen sovittaminen tapahtuu koko yhtyeen kanssa. Tällä tavoin kappaleisiin tulee jokaisen jäsenen panos.

Levyltänne huokuu musiikillisesti aika vapautunut meininki. Ette ilmeisesti halua jämähtää ainoastaan yhteen genreen?

– Kun rahkeita riittää säveltää kaikenlaista musiikkia, olisi sääli, jos taitoja ei hyödyntäisi täysillä! Strömmer huudahtaa.

– Emme ole koskaan kokeneet, että meidän pitäisi tehdä juuri tietyn genren musiikkia, Pulkkinen myöntää.

– Etenemme musiikinteossa vahvasti tunne edellä. Teemme sitä, mikä tuntuu koko bändistä hyvältä. Rock- ja metallimusiikki asuu meissä kaikissa, ja sillä alueella yhtyeemme kappaleet tulevat varmasti pääsääntöisesti pysymään.

Minkälaisena näette Shereignin tulevaisuuden?

– Erittäin hyvänä ja lupaavana, Pulkkinen vastaa.

– Tavoitteenamme on vaihtaa vaihdetta isommaksi vuosi vuodelta ja kulkea tätä tietä niin pitkälle kuin mahdollista. Viihdymme yhdessä todella hyvin ja tätä tehdään rakkaudesta lajiin. Toivon mukaan päästäisiin tekemään keikkoja mahdollisimman paljon niin kotimaassa kuin ulkomailla.

– Nämä tarinat ansaitsevat mahdollisimman ison kuulijakunnan, Strömmer komppaa.

– Rakastan keikkareissuja ja matkustamista, joten toiveena on tehdä mahdollisimman paljon musiikkia tämän porukan kanssa ja päästä keikkailemaan ympäri maailmaa.

Julkaistu Infernossa 1/2023.

Lisää luettavaa