Euroopan suurimpiin metallifestareihin kuuluva Hellfest on peruttu tältä vuodelta

Viranomaiset kielsivät tapahtuman koronauhan vuoksi.

09.04.2020

Euroopan suurimpiin metallifestivaaleihin kuuluva, kesäkuussa Ranskan Clissonissa järjestettävä Hellfest on peruttu tältä kesältä. Järjestäjät ilmoittivat peruuntumisesta tapahtuman nettisivuilla sekä sosiaalisessa mediassa.

”Monet ovat viimei aikoina olleet huolissaan tämän vuoden tapahtumasta. Olette osoittaneet meille tukea tässä odottamattomassa tilanteessa, joka on iskenyt kaikkiin. Aivan kuten tekin, myös me uskoimme kuitenkin, että festivaali saadaan tänä vuonnakin järjestettyä. Valitettavasti tämän tilanteen edessä viranomaiset ovat tehneet ainoan järkevän päätöksen eli tapahtuma on kielletty. Vuoden 2020 Hellfest on siis peruttu”, järjestäjät tiedottavat.

”Mitä enemmän aikaa kului, sitä mahdottomammalta tuntui ajatus siitä, että voisimme taata yleisön turvallisuuden, mikä on kaikkein tärkein asia. Riski koronaviruksen tarttumiseen on vielä kesäkuussa todella korkea, joten olisi ollut vastuutonta ja vaarallista saattaa kymmenet tuhannet ihmiset – paidattomina ja janoisina – yhteen niin rajoitetulle alueelle. Lisäksi viranomaiset kuten poliisit ja hoitohenkilökunta eivät voineet taata yleisön turvallisuutta sillä tasolla kuin tavallisesti.”

Tapahtuman tämän kesän esiintyjiksi oli kiinnitetty muun muassa System of a Down, Deftones, Faith No More, Korn, Volbeat, Opeth, Judas Priest ja Deep Purple.

Lisää luettavaa