Ex-Dark Tranquillity -basisti selventää lähtönsä taustoja – ”Päätös oli helppo, mutta samalla hyvin raskas”

Anders Iwers sanoo päätöksen kypsyneen mielessä jo pidempään.

23.09.2021

Melodeath-suuruus Dark Tranquillity ilmoitti elokuussa kokoonpanomuutoksista basisti Anders Iwersin ja rumpali Anders Jivarpin siirryttyä rivistöstä syrjään. Nyt basisti Iwers on avannut Facebook-sivuillaan hieman tarkemmin lähtönsä syitä viime aikoina sosiaalisessa mediassa esiin nousseiden spekulointien ja huhupuheiden vuoksi.

”Minua ei erotettu. Lähdin itse jo ennen kesää, mutta päätimme odottaa tiedon virallista julkistamista. Päätös lähteä Dark Tranquillitysta kuuden vuoden jälkeen ei syntynyt nopeasti tai minkään asian seurauksena”, Iwers kirjoittaa.

”Pandemia-aika on ollut minulle varsin raskasta monella tasolla ja se sai minut todella tarkastelemaan paikkaani elämässäni ja sitä, kuka todella olen. Tulin siihen tulokseen, että se, kuinka monen ihmisen edessä pääsen soittamaan, ei määrittele sitä, kuka olen. Tai se, mitä tai kenen kanssa soitan.”

”Olen tuntenut DT:n jätkät yli 30 vuoden ajan ja he ovat minulle perhe. Kyllä, meillä on erimielisyyksiä, niin musiikillisia kuin henkilökohtaisia. Mutta sen ei ole väliä, ihmiset ovat erilaisia. Pidän heitä veljinäni, vaikkei meillä olekaan verisidettä. Tämä koskee totta kai myös Anders Jivarpia, joka oli bändissä vielä kun päätin jäädä pois. Suurimman osan meidän kiertuehenkilökunnasta olen tuntenut yli 10 vuotta ja he ovat myös perhettä, jonka vuoksi hyppäisin vaikka luodin eteen.”

”Vääntääkseni rautalangasta: olin vain loppu. En kokenut enää sitä samaa paloa sielussani. Kun näin kiertuesuunnitelmat, tajusin, etten halua olla enää niin pitkää aikaa poissa perheeni luota. Kun sen ymmärsin, päätös oli helppo, mutta samalla hyvin raskas. Sisimmässäni tiedän tehneeni oikean ratkaisun, vaikken kadukaan ainoatakaan DT:ssä viettämääni hetkeä.”

Dark Tranquillity lähtee keväällä 2022 kiertueelle, jonka tiimoilta yhtye saapuu myös Suomeen kolmelle keikalle.

Lisää luettavaa