Ex-Dio-kitaristi ei usko, että Ronnie James Dio pitäisi laulajasta tehdystä hologrammista – ”Se näyttää ihan nukelta”

Tracy G sanoo hologrammi-Dion karmivan häntä.

31.12.2019

Wacken Open Airissa vuonna 2016 ensimmäistä kertaa nähty Ronnie James Dion hologrammi on kiertänyt maailmaa vaihtelevalla menestyksellä ja koko hologrammikonsepti on jakanut vahvasti mielipiteitä. Toisten mielestä bändin mukana esiintyvä hologrammi on hieno tapa muistaa edesmennyttä laulajasuuruutta, toisten mielestä se on taas armotonta rahastusta ja lähinnä pyhäinhäväistys.

Dion yhtyeessä vuodesta 1993 vuoteen 1999 vaikuttanut kitaristi Tracy ”G” Grijavla kommentoi aihetta 80’s Glam Metalcast -podcastin taannoisessa haastattelussa ja hän sanoo epäilevänsä, että Dio tuskin itse ainakaan hyppisi riemusta hologrammin suhteen.

”Enpä tiedä. Minusta se näyttää lähinnä karmivalta, koska se ei ole hän. Se näyttää ihan nukelta. Onhan se hienoa, että hänen musiikkinsa pidetään elossa ja sellaista, mutta se, mitä olen siitä nähnyt, näyttää minusta oudolta. En usko, että [Dio] olisi ollut kova fani. Ihmiset puhuvat kaikenlaista ja se on vain mutua. Tunsin hänet kuuden vuoden ajan enkä osaa kuvitella häntä katsomassa hologrammia ja ajattelevan, että siisti juttu”, Tracy G pohtii.

Dion hologrammi ”esiintyy” siis elävän orkesterin kanssa, johon kuuluvat Craig Goldy (kitara), Simon Wright (rummut), Scott Warren (koskettimet), Bjorn Englen (basisti) sekä muutamissa kappaleissa lauluosuuksista vastaavat Tim ”Ripper” Owens sekä Lynch Mobin Oni Logan. Tracy G ei ole oikein vakuuttunut tästä orkesteristakaan.

”En halua lytätä ketään, mutta… Rakastan Simon Wrightia ja hän on mahtava AC/DC-rumpali, mutta Dio-yhtyeen oikea rumpali on Vinny (Appice) – hänellä on oikea fiilis. Simonilla ei ole sitä samaa, vaikka onkin mahtava rumpali ja hyvä tyyppi. Hän luultavasti on samaa mieltä, että hänen soitossaan ei ole sitä samaa fiilistä. Kenelläkään muulla ei ole sitä samaa kuin Vinnyllä, joka on yksi parhaista. Hän soittonsa on varsin simppeliä, mutta vedetty oikealla tunteella. Hän ei ole pelkkä metronomi”, kitaristi pohtii.

”Tiedän, että he soittavat Ronnien lauluraidan mukana, mutta se soitto kuulostaa todella jäykältä. Ei siinä ole yhtään samaa fiilistä.”

Lisää luettavaa