Fireproven erittäin ajankohtaisen ja tärkeän aiheen äärellä – ensiesityksessä Waves of Extinction -video

Yhtye haluaa antaa ilmastonmuutoksesta inspiraatiota ammentaneen kappaleen sanoituksille huomiota lyriikkavideon muodossa.

23.06.2021

Kotimainen progemetalliyhtye Fireproven on julkaissut nyt Infernossa ensiesityksen saavan lyriikkavideon Waves of Extinction -kappaleelleen. Kappale käsittelee juuri nyt hyvinkin tapetilla olevaa ilmastonmuutosasiaa, minkä vuoksi yhtye halusi antaa sen sanoituksille enemmän huomiota.

”Lyriikoihin keskittyminen musiikin ohessa voi antaa aivan uuden perspektiivin kokemukselle vaikka kappale olisikin jo ennestään tuttu. Jarno Sirviö teki jälleen kerran hienoa työtä ja suuret kiitokset hänelle videosta”, kommentoi rumpali Nuutti Hannula.

”Tarina kulkee kahdessa aikajanassa, jossa ensimmäisessä suuri tuho on jo tapahtunut ja eletään post-apokalyptisessä maailmassa. Toisessa aikajanassa olemme tässä hetkessä, jossa idealistisesti haluamme pelastaa planeetan, mutta toimet suureen muutokseen ovat riittämättömät. Kappaleen tarkoituksena ei kuitenkaan ole vaivuttaa kuulijaa synkkyyteen tai menettää uskoa muutokseen. Se on vain ajankohtaisen aiheen tarkastelua tarinallisessa muodossa.”

Lisää luettavaa