Fireproven esittelee The Voice of Finlandista tutun uuden laulajansa – The Addict -single edustaa myös uutta tyyliä

"Addiktio koetaan usein negatiivisena ilmiönä, mutta sen takaa voi löytää tärkeää tietoa siitä, mitä alitajuntamme haluaa meille kertoa", kappaleen sanoittanut rumpali avaa.

04.12.2020

Kotimainen progemetalliyhtye Fireproven on tänään julkaissut uuden singlen, joka esittelee yhtyeen uuden laulajan Sanna Solanterän, joka oli mukana kuluneen vuoden The Voice of Finland -laulukisassa selviten aina live-esiintymisiin saakka. Solanterä otti paikan solistina Janne Väätämöisen keskittyessä pääinstrumenttiinsa kitaraan.

”Kun Nuutti (Hannula, rumpali) otti minuun yhteyttä, olin heti aivan myyty – tiesin bändin entuudestaan, ja puolet jäsenistä olivatkin vanhoja bändikavereitani progerock-yhtye Veritystä. Tiesin siis, että he ovat loistavia soittajia ja hyviä tyyppejäkin vielä”, laulunopettajana toimiva Solanterä kertoo.

Tuore single The Addict on myös tyylillisesti poikkeuksellinen orkesterin aiempaan tuotantoon verrattuna, vaikka mukana onkin bändille tyypillisiä proge-elementtejä. Rumpali Hannula kertoo kappaleen olleen aluksi täysin elektroninen.

”Vedimme koko paketin progemetallifiltterin läpi ja huomasimme synnyttävämme jotain aivan uudenlaista. Biisissä yhdistyvät alun synth wave -intro, djent ja shamanistinen poljento, joka kuljettaa kuulijan lopulta transsinomaiseen tilaan. Tuntuu kuin kappale olisi itse kertonut mihin muotoon se haluaa asettua”, Hannula toteaa ja jatkaa:

”Sanoitukset syntyivät analysoituani päivittäisiä toimiani. Missä kulkee raja arkisten tapojen ja riippuvuuden välillä? Monilla asioilla on mahdollisuus parantaa elämää tai viedä sitä huonompaan suuntaan. Kyse on näkökulmasta ja siitä, toimiiko tiedostaen vai impulssien ohjaamana. Addiktio koetaan usein negatiivisena ilmiönä, mutta sen takaa voi löytää tärkeää tietoa siitä, mitä alitajuntamme haluaa meille kertoa. Piileekö varjoissa kenties jotakin, mikä haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi?”

Lisää luettavaa