Fireproven tutkailee ihmismielen raja-aitoja Noora Louhimon avustuksella – ensisoitossa sinfoninen Shine

Progemetalliyhtye on perimmäisten kysymysten äärellä.

Tamperelais-helsinkiläis-espoolainen Fireproven on julkaissut uuden Shine-singlen. Battle Beastista tutun Noora Louhimon vierailulla kruunattu kappale on progehtavan sinfoninen ja rytmisesti vahva biisi, jonka lyriikoissa tutkaillaan ihmismielen raja-aitoja ja perimmäisiä kysymyksiä olemassaolostamme.

Infernon ensisoitossa olevan videon kappaleeseen on ohjannut yhtyeelle aiemminkin videoita työstänyt Miska Karioja. Tanssijana videolla nähdään Minna Immonen.

”On todella onnekasta, että törmäsin Fireprovenin tyyppeihin, heissä on sellaista luovaa hulluutta antaa hullulle vapauden luoda. New Born Truth -videolla päätimme lähteä hakemaan jotain vähän muuta kuin hylätyssä tehdashallissa kuvattua moshausheviä. Sillä videolla asetin omat tavoitteeni tekijänä todella korkealle, jossain vaiheessa tuntui jopa että liian korkealle! Tämä video oli suuruudenhulluudeltaan samaa tasoa, ylikin. Minulla on ollut noin 10 vuotta sellainen kieroutunut mielihalu kuvata tanssia, ja tällä videolla päätin sen toteuttaa – tyylini mukaisesti härskisti efektoituna”, ohjaaja Karioja kommentoi.