Five Finger Death Punch -solisti on pahoillaan kohua herättäneestä videosta – ”Se oli kuin olisi pieraissut kirkossa”

Laulaja Ivan Moody ei allekirjoita kitaristi Zoltan Bathoryn ideoiman videon sanomaa.

27.07.2022

Kun koronapandemia oli aluillaan ja ympäri maailmaa julistettiin ensimmäisiä maskipakkoja ja karanteeneja, julkaisi Five Finger Death Punch musiikkivideon, jossa kasvomaskeja pitävät ihmiset laahustavat ympäriinsä kahleissa ja näiden rintapieliin asetetaan pinssejä, joissa on sirpin ja vasaran kuva sekä teksti ”alistunut”. Living the Dream -kappaleelle tehty video herätti hämmennystä ja närkästystä, koska se nähtiin maskeja ja koronatoimia vastustavana esittäen kasvomaskeja pitävät ihmiset kommunisteina.

Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa yhtyeen laulaja Ivan Moody sanoo olevansa pahoillaan videosta ja ottavansa siihen muutenkin etäisyyttä. Moody sanoo videon olleen täysin kitaristi Zoltan Bathoryn visio.

”Minä vain ilmestyin kuvauspaikalle pariksi päiväksi ja Zo käski minun juosta nurmikon poikki huutaen ja Amerikan lippua heilutellen. Odotin lopputulosta mielenkiinnolla. Kun video sitten julkaistiin, soitin hänelle: ’Käytit Five Finger Death Punchia omana jalustanasi ja nyt minun täytyy vastata siitä, koska olen laulaja’. Se oli kuin olisi pieraissut kirkossa”, Moody sanoo.

”Siinä oli ne maskihommat ja koko juttu oli hyvin kummallinen. Se oli hänen näkemyksensä, mutta se ei ollut minun ajatukseni kun kirjoitin [sanat]. Niille, jotka ymmärsivät: hieno juttu. Niille. jotka eivät: olen pahoillani, en minäkään ole samaa mieltä. Rakastan Zoltania ja se on hänen mielipiteensä, mutta mitään sellaista ei tehdä enää koskaan minun nimissäni.”

Kitaristi Zoltan Bathory kommentoi kohua herättänyttä videota itse samaisessa Metal Hammerin haastattelussa:

”Se liittyi siihen räikeään tekopyhyyteen, jota silloin tapahtui. Te voitte tehdä näin, mutta muu kansa ei voi. Bändinä me olemme pysytelleet kaukana politiikasta ja se oli meidän viimeinen poliittinen kommentointi. Se kuitenkin meni porukalla yli hilseen ja meitä syytettiin kaikenlaisesta sekopäisestä paskasta”, Bathory sanoo.

”Mikä on aika hullua, koska musiikki oli ennen kulttuurinen ase ja nyt punk- ja rockmusiikki on yhtäkkiä valtaapitävien soundtrack? Että ’Okei, me vain soitamme musiikkia ja järjestämme konsertteja’. Ihmiset oppivat asioita klikkejä kalastelevista otsikoista, mutta on niin paljon enemmän asioita, mistä puhua.”

Five Finger Death Punch julkaisee uuden AfterLife-albumin 19. elokuuta.

Lisää luettavaa