Five Finger Death Punchin Zoltan Bathory ei pidä portinvartijoista ja ahdasmielisistä metallifaneista – ”Ammutte itseänne jalkaan”

Kitaristi ei esimerkiksi ymmärrä, miksi joidenkin mielestä metallibändi ei saisi tehdä yhteistyötä vaikkapa räppärin kanssa.

03.07.2024

Tuoreessa Summa Infernon haastattelussa Five Finger Death Punchin Zoltan Bathory kritisoi puristeja ja portinvartijoina toimivia metallifaneja ahdasmielisyydestä, joka nostaa kitaristin mukaan päätään erityisesti silloin, kun raskasta musiikkia soittava yhtye tekee yhteistyötä yli genrerajojen.

”On huvittavaa, että mitä äärimmäisemmästä kamasta puhutaan, sitä enemmän portinvartijoita löytyy. ’Tämä on meidän musiikkiamme’. Ja heti jos joku joka ei äärimetallia kuuntele pitää bändistä, se pieni sulkeutunut ympyrä hylkää bändin. Näin tapahtuu usein, kun mikä tahansa metallibändi alkaa tulla suosituksi – alkuperäiset hc-fanit tai se ahdasmielinen piiri tippuu pois, koska he eivät voi pitää jostain mistä heidän vanhempansa tai yleisesti ottaen muut pitävät. Samalla tällaiset yhteistyöt (kuten Five Finger Death Punchin ja edesmenneen räppäri DMX:n yhteisbiisi This Is the Way) ovat kuitenkin mahtavia, koska ne avaavat ovia. Ihmiset, jotka eivät muuten kuuntele metallia, kuulevat tämän biisin ja ehkä prosentti heistä tutustuu tarkemmin, että mikä helvetin Five Finger Death Punch ja heistä osa saattaa jopa pitää siitä, mitä kuulevat”, Bathory toteaa.

”Portinvartijoille haluan vain sanoa, että jos haluat, että rakastamasi bändi, varsinkin mitä undergroundimmasta jutusta on kyse, pystyy tekemään taidettaan ja selviytymään, heidän täytyy myydä levyjä ja lippuja keikoille. Mutta jos kyse on pienestä alagenrestä, he joutuvat tekemään päivätyötä, joskus kahtakin, eivätkä pysty aina keikkailemaan. Joten heille ainoa keino selviytyä on saada yleisöä laajennettua. Siksi yleisesti ottaen koko metallikentän täytyy kasvaa, saada lisää faneja ja huomiota, koska sitä kautta myös pienet alagenret kasvavat ja suosikkibändisi selviytyvät.”

”Tarvitaan bändejä kuten Disturbed, Avenged Sevenfold, Five Finger Death Punch, koska ilman meitä ihmiset eivät löydä genren pariin. Meitä kuuntelevat sellaisetkin ihmiset, jotka eivät välttämättä muuten kuuntelisi metallia. Kun teemme tällaisia yhteistöitä, sellaisetkin ihmiset löytävät meidät, jotka eivät normaalisti meitä kuuntelisi. Meidän kautta ihmiset tutustuvat hard rockiin ja heavy metaliin ja se auttaa koko kenttää.”

”Minusta on hyvin haitallista, kun metallifanit sortuvat tällaiseen tappeluun genren sisällä. Minusta se on naurettavaa. Ette tee siinä muuta kuin ammutte itseänne jalkaan. Jos teille on ongelma, että bändit tekevät yhteistyötä tai vievät tätä genreä suuremmalle yleisölle, ette ymmärrä, miten koko systeemi toimii.”

Lisää luettavaa