Floor Jansen listaa elämänsä tärkeimmät kappaleet – ”Muistan elävästi vanhempieni laulaneen sen tahdissa…”

Nightwish-solisti listaa käänteentekeviä ja elämää mullistaneita kappaleita.

03.06.2019

Floor Jansen avaa Kerrang!-lehden artikkelissa elämänsä tärkeimpiä ja rakkaimpia kappaleita. Kymmenen biisin listalta löytyykin kaikkea mielenkiintoista Sabatonista Dire Straitsin kautta Andrew Lloyd Webberiin. Ensimmäinen kappale, jonka Jansen muistaa ikinä kuulleensa, on The Beatlesin The Continuing Story of Buffalo Bill yhtyeen White Albumina tunnetulta klassikkoalbumilta.

”Olen varma, että äitini lauloi minulle tuutulauluja ja isäni soitti kitaraa, mutta tämä on kappale, jonka muistan kuulleeni. Muistan elävästi vanhempieni laulaneen sen tahdissa. Minua kiehtoi aina, mistä siinä lauletaan, ja mitä vanhemmaksi tulin, sitä enemmän ymmärsin sen todellisen merkityksen. Lapseni se kuulosti vain iloiselta ja sen tahtiin oli hauska pomppia”, Jansen muistelee.

Toinen kappale, joka muistuttaa Jansenia lapsuudesta, on Dire Straitsin Money for Nothing. Kappale muistuttaa Jansenia erityisesti isästään, jolla oli tapana soittaa kyseistä kappaletta kaikkialla.

”Meillä kuunneltiin aina musiikkia, kuten klassista musiikkia aina sunnuntaiaamuisin. Se Dire Straits -levy [Brothers in Arms] kulki mukanamme kaikkialle.”

Jansen myös paljastaa, ettei pysty enää kuuntelemaan ensimmäisen yhtyeensä After Foreverin kappaletta Strong vuodelta 2005, koska siihen liittyy niin paljon henkilökohtaisia ikäviä muistoja.

”Tein kappaleen aikana, jolloin äitini oli todella sairas. Onneksi hän ei ole kuolemaisillaan, mutta hän kamppailee yhä tänäkin päivänä monien vaivojen kanssa ja tietenkin sitä aina toivoo rakkailleen hyvää vointia. Biisi on todella henkilökohtainen ja latasin siihen niin paljon tunnetta, etten pysty vieläkään kuuntelemaan sitä. Voi luoja, yritin jopa laulaa sitä joskus livenä. Olisittepa nähneet ne treenit”, Jansen kertoo.

Jansenin biisivalinnat ovat kokonaisuudessaan seuraavat (perustelut voit lukea täältä):

1. Kappale, josta on ensimmäiset muistikuvat: The Beatles – The Continuing Story of Buffalo Bill (1968)
2. Kappale, joka muistuttaa lapsuudesta: Dire Straits – Money for Nothing (1985)
3. Ensimmäinen kappale, jonka opettelin laulamaan: Andrew Lloyd Webber – Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (1970)
4. Kappale, joka inspiroi liittymään bändiin: The Gathering – Strange Machines (1995)
5. Kappale, jota en enää pysty kuuntelemaan: After Forever – Strong (2005)
6. Suosikkikappaleeni keikoilla esitettäväksi: Nightwish – Ghost Love Score (2004)
7. Kappale, joka muistuttaa ensirakkaudestani: Sabaton – mikä kappale tahansa
8. Kappale, joka piristää, kun olen alamaissa: Don Henley – New York Minute (1989)
9. Kappale, joka merkitsee eniten juuri nyt: Northward – Northwards (2018)
10. Kappale, jonka haluan soitettavan hautajaisissani: Auri – Night 13 (2018)

Lisää luettavaa