Floor Jansenin Northward-yhtyeen keikkoja odottavat joutuvat pettymään – ”Minulla ei ole nyt tarpeeksi aikaa”

Jansenin mukaan Northwardia ei pidä ajatella bändinä vaan projektina.

22.10.2018

Nightwish-laulaja Floor Jansenin ja Pagan’s Mind -kitaristi Jørn Viggo Lofstadin muodostama Northward julkaisi esikoispitkäsoittonsa 19. lokakuuta. Jansen keskusteli projektista The Unchained Rock Show’ssa ja kertoi muun muassa sen, ettei yhtye todennäköisesti tule tekemään keikkoja vaan pysyy pelkästään studioprojektina.

”Tämä on minun ja Jørn Viggon projekti, jonka ympärille kerättiin meidän mielestämme sopivia muusikkoja ja jotka antoivat parhaansa levylle, ei oikea bändi”, Jansen tuumaa.

”Kun Nightwishin kiertue päättyy, teemme seuraavaksi uuden levyn. Lisäksi olemme pienen lapsen äiti. Siinä yhdistelmässä on minulle riittävästi hommia. Tämä projekti ansaitsee kaiken sen huomion ja rakkauden, jonka olemme levylle antaneetkin, mutta keikkojen suunnittelu ja hoitaminen kunnolla on aivan eri juttu. Minulla ei ole nyt tarpeeksi aikaa, jotta voisimme tehdä sen kunnolla.”

Northwardin musiikki on sävelletty jo kymmenen vuotta sitten Jansenin silloisen yhtyeen After Foreverin ollessa tauolla (josta yhtye ei koskaan enää palannutkaan), mutta duon projekti laitettiin telakalle muiden kiireiden vuoksi. Jansen sanoo olevansa yllättynyt, ettei biiseihin tarvinnut näin pitkän tauon jälkeen kajota juuri ollenkaan.

”Kymmenessä vuodessa ehtii kehittyä muusikkona ja ihmisenä, joten oli hyvin mahdollista, että joudumme kirjoittamaan kaiken uusiksi. Mutta musiikki tuntui edelleen hyvältä, ajattomalta. Osa sanoituksista oli ehkä hieman vanhentuneet, mutta se ei tarkoita, etteivätkö ne olisi yhtään vähemmän tosia. Kirjoitin uusiksi ainoastaan yhdet lyriikat, jotka eivät oikein istuneet edes silloin aikoinaan”, Jansen sanoo.

”Mutta siinäpä se oikeastaan olikin. Levy on oikeastaan pieniä muutoksia lukuunottamatta demon kopio kunnolla äänitettynä.”

Lisää luettavaa