Flotsam and Jetsam -laulaja: moni thrash metal -yhtye pilaa hyvän potentiaalinsa örinälaululla

Erik "A.K." Knutsonin mukaan moni uuden polven bändi pilaa pakettinsa laulajalla, joka ei istu musiikkiin.

06.06.2018

Thrash metal -veteraani Flotsam and Jetsam on ollut mukana kuvioissa jo 80-luvun alkuhämäristä saakka. Laulaja Erik ”A.K.” Knutsonilta ja kitaristi Michael Gilbertilta tiedusteltiin tuoreessa The Metal Voicen haastattelussa, miltä skene heidän silmissään näyttää tänä päivänä ja mitä mieltä he ovat nuoremman polven thrash metal -yhtyeistä. Knutsonin mielestä monen bändin kompastuskivenä on laulaja ja laulutyyli.

– Pidän joistain uusista bändeistä, mutta ne huokuvat sellaista old school -fiilistä. Minusta tuolla on paljon todella hyviä bändejä, joilla ei ole riittänyt energiaa tai kärsivällisyyttä löytää itselleen kunnon laulajaa, joten he valitsevat örinävokaalien tien. Mielestäni sellainen bändi ei ole kokonainen, Knutson lataa.

– Jos bändi on muuten mahtava ja tekee hienoja riffejä, rumpali ja basisti ovat hyviä ja siihen heitetään ”Keksimonsteri”-laulua, se pilaa kokonaisuuden. Sellainen on laiskuutta.

Kitaristi Gilbertin mielestä uusia yhtyeitä puolestaan vaivaa mielikuvituksen ja omaperäisyyden puute.

– Uusien bändien määrä on häkellyttävä ja todella moni niistä kuulostaa samalta ja tekee samaa juttua. Minusta suuri osa siitä kuulostaa itseään toistavalta, Gilbert harmittelee.

Yhtye työstää parhaillaan uutta The End of Chaos -pitkäsoittoa, jonka on määrä ilmestyä 9. marraskuuta. Levyä on purkitettu hiljattain bändin riveihin virallisesti kiinnitetyn uuden rumpalin Ken Maryn (ex-Accept, ex-Alice Cooper) kanssa.

Lisää luettavaa