Grindcoren, kuolometallin ja punkin roskainen sekamelska – ennakkokuuntelussa Napalm Tedin esikoisalbumi

Herranen aika, täältähän löytyy Loiriplukarikin!

Kuva: Kia-Frega Tyynismaa

Oululainen Napalm Ted on takonut villiä ja holtitonta metalliaan viiden julkaisun verran, ja lisää saadaan yhtyeen ensimmäisellä kokopitkällä Mouthful, joka julkaistaan kasettina 25. toukokuuta.

Bändi kuvailee musiikkiaan grindcoren, death metalin ja punkin yhdistelmäksi, eikä voisi tyyliään juuri paremmin määritellä.

Vaihtelevien ja paikoin yllätyksellistenkin kappaleiden tarkemmat selostukset löydät soittimen alta.

Biisien pohjustukset: Han Ted (rummut ja laulu) sekä Jari-Pekka ”Brain Ted” Kanniainen (80% sanoitukset).

1. Need for Spread:

Han Ted: ”Aika erilainen kappale meidän katalogissa ja häpeilemättä heti levyn kärkeen. Gravy Tedin tuotos, joka pysyi lopulta hyvin uskollisena alkuperäiselle demolle. Jälkihuomiona tahaton tribuutti huuto-osuuksien rytmityksessä Stonen Back to the Stoneagelle!”

Brain Ted: ”Kaikkea elävää läpäisee jatkumo, tarve jatkua ja jakaantua. Niin tällekin herrasmiehelle, joka, niin sanotusti, räjäyttää pankin.”

2. A Shitty Dealer:

Han Ted: ”Menobiisi pimeän marketin kakkakapselidiileristä. Tahtilajivaihtelut tuli kehiin jokseenkin luonnollisesti kun tätä punk-henkisesti kehitteli ATK-ohjelmalla napsutellen. Kappaleena jonkinlaista jatkumoa Swallow-demokassun polveilevammille paloille, tosin kertosäkeestä tuli aika menevä. Sanoitusten teemasta on jo kehitteillä jatko-osia.”

Brain Ted: ”Oh boy – Tässä on Macabre-henkeä ja hassuttelua. Ihmiset toisinaan ajautuvat melko hankaliin tilanteisiin. Kaikkea sitä ihminen keksiikin”.

3. Permanent Horror:

Han Ted: ”Tämän työnimi oli Nylon D-beat ja muistaakseni ensimmäinen levyä varten tehty biisi. C-osan alun rumpukomppi meni purkkiin ehkä sadannella otolla, mutta oli sen arvoista. Bad Duden ja The Sick, the Sad and the Crookedin aloittaman trilogian päätöskappale.”

Brain Ted: ”Ei kai sitä todeksi ois uskonu. Enkä usko todeksi kyllä vieläkään. Haista paska, herra Trump.”

4. A Saviour:

Han Ted: ”Ensimmäisiä levyn biisejä ja selvää jatkumoa aiemmalle tuotannolle, sanoituksellisestikin suora jatko-osa edellisen julkaisun A Market -biisille. SYL-vetoinen jytä lähtee rullaamaan napakasti luottovierailija Teddy Bearin kitaraliidillä.”

Brain Ted: ”Välillä subjektiviteettia uhrillekin. Joskus käy niin, että metsästäjästä tulee metsästetty, perkele”.

5. Lethal Laughter:

Han Ted: ”Tämä syntyi aika nopealla tahdilla paikallisen Haapojan keikasta inspiroituneena, vaikkei lopulta siltä juuri kuulostakaan. Sanat kertoo nauruun kuolemisesta. Loppusilaus saatiin Loiriplukarilta eli Xysman Kallelta naurun muodossa, mikä oli tietysti ilo ja kunnia!”

Brain Ted: ”Han Tedin käsiala on kaunista. Ja hauskaa.”

6. March of the Ducks:

Han Ted: ”Yhdessä illassa rakentunut levyn tuorein veto plus 11 vuotta sitten jemmattu c-osa, joka muokkaantui Gravyn käsittelyssä mystiseksi Fredrik Thordendalin soololevyä muistuttavaksi tripiksi. Godlesson-yhtyeen Janne Kauppi toimitti Kerry King -henkisen kitarailottelun biisin loppuun.”

Brain Ted: ”Ankkojahan me pienet elämämme olemme tuijottaneet, Aku Ankasta lähtien. Toisia ne taas ankat tuijottaa.”

7. The Way:

Han Ted: ”Varsinaisissa rumpuäänityksissä unohdetuilla ja lopulta kitaristin suorittamilla rumpuiskuilla alkava d-beat-lähtöinen reippaahko siivu. Luultavasti toiseksi eeppisin lopetus mitä ollaan tehty, löytyy jopa puhdasta laulua seasta. Sanoituksellisesti jatketaan Fleshbox-kasetin Meat Trainin tarinaa”.

Brain Ted: ”Juna se vielä puksuttaa, safkaa vaan kuljettaa. Kolmannessa osassa pääsemme ihan alakertaan asti. Siellä ne meitä odottavat”.

8. Eaten by Pigs:

Han Ted: ”Basistimme Ted Nuggetin ensisävellys Napalm Tedille. Menee nopeasti suoraan asiaan työnimensä Shartin mukaisesti. Tähän soviteltiin aluksi toisia lyriikoita, mutta kun saatiin nykyiset sanat eteen niin se oli siinä. Tuleva kesähitti sekä musiikkivideokappale.”

Brain Ted: ”Lapsille kirjoitin lorun.”

9. Decoration of Doom:

Han Ted: ”Pitkästä aikaa treeneissä jamittelemalla syntynyt biisi. Johtoideana oli alun junttariffi, mistä homma sitten yltyi yhä teknisemmäksi ja brutaalimmaksi. Loppuun asti mennään seitsenjakoisesti ja eräänlaista vanhan koulun meshuggahmaisuutta tässä haviteltiin. Iso käsi vieraileville musikanteille (Post Pulse & Kvlt Symbols), joiden suoritukset kruunasivat eepoksen.”

Brain Ted: ”Oli kyllä pitkästä aikaa oudoimpia kohtaamisia. Naapurikerrostalon tontilla oli lumihangessa pieni muovinen joulukuusi, jossa oli lappuja kiinni. Lapuissa kysyttiin vaativaan sävyyn muun muassa, että onko kulkutautisairaalassa irtonaisia päitä kellarissa ja leipomossa. Kylmät väreet meni läpi selkärangan ja maailmanloppu oli lähellä. Taitaa olla edelleen.”