Gus G julkaisi pitkän tribuuttivideon Alexi Laiholle – ”Hänellä olisi ollut vielä paljon annettavaa”

Firewind-kitaristi muistelee videolla yhteisiä ryyppyhetkiä ja soittelee Laihon riffejä.

19.01.2021

Entinen Ozzy Osbourne -kitaristi, nykyisin Firewind-yhtyettä luotsaava Gus G julkaisi pitkän muistovideon edesmenneen ystävänsä Alexi Laihon kunniaksi. Videolla kreikkalaisvirtuoosi muistelee yhteisiä hetkiä Laihon kanssa ja soittelee myös hieman Children of Bodomia.

”Hän oli todella tärkeä hahmo metallimaailmassa, todella vaikutusvaltainen kitaristi omassa polvessaan. Monet jäävät kaipaaman häntä ja hänen jättämänsä upea musikaalinen perintö jatkaa elämistään”, Gus G toteaa.

Gus G muistelee lämmöllä erästä kohtaamista Laihon kanssa Frankfurtissa musiikkimessuilla joskus 2005, 2006 tienoilla. Mukana oli myös Nightwishin Emppu Vuorinen ja pian kolmikko alkoikin juoda toisiaan ja itseään mukavaksi – juuri ennen nimmarointisessioita.

”Yritin pysyä heidän tahdissaan, mutta se jäi yritykseksi. Olin totaalisen naamat hyvin nopeasti ja he nauroivat makeasti. Sitten he opettivat minulle kirosanoja suomeksi ja minä vuorostani heille kreikaksi.”

Lopuksi Gus G vakavoituu ja sanoo olevan erityisen surullista, että Laiho menehtyi niin nuorena. Kaksikolla oli vain vuosi ikäeroa, minkä vuoksi Laihon kuolema tuli vielä suurempana shokkina.

”Mielestäni hänellä olisi ollut vielä paljon annettavaa”, Gus G sanoo.

Katso koko video tuosta alta:

Lisää luettavaa