Haastis: AHOLA luottaa alkuvoimaan

Jarkko Aholan laulu- ja soittokyvyt ovat suurelle yleisölle tuttuja lähinnä Teräsbetonista, mutta miehellä riittää paukkuja paljon muuhunkin. AHOLA on bändi, joka esittää voimakasta, rouheata ja juurevaa rockia.

Teksti: Vilho Rajala www.aholaband.com

Jarkko Ahola on tehnyt englanninkielistä rock-musiikkia niin kauan kuin on ylipäätään tehnyt musiikkia. Nyt oli oikea aika panna oma bändi pystyyn, pitkän kypsyttelyn ja pohdinnan jälkeen.

– Visiot ovat vaihdelleet pääosin siksi, että voisi tehdä melkein mitä vaan, mikä on kaikkien kannalta vähän hankala asia. Jonkinlainen synteesi päässä on hitaasti kuitenkin kaiken muun musiikkiduunin ohella syntynyt, Ahola kertoo.

Tällä hetkellä AHOLAN kokoonpanossa vaikuttavat laulajakitaristin itsensä lisäksi basisti Jari ”Jamo” Laitinen ja rumpali Antti Mäkelä, joka on ollut Aholan duokeikoilla toisena osapuolena jo pitkään. Soolokitaristi porukasta vielä uupuu, koska Ahola ei aio keikoilla sooloja soitella.

Niin tosiaan, Teräsbetonissa basistilaulajan virkaa hoitanut Ahola soittaa nyt kitaraa. Mistä moinen vaihdos, onko mies ”oikeasti” kitaristi, joka on vain nakitettu aiemmin väkisin basistiksi?

– Oikeasti olen lähinnä laulaja ja biisintekijä, joka tykkää soittaa sekä bassoa että kitaraa. Basson varressa varmuutta ja omaa soundia on tullut luotua pitempäänkin Teräsbetonin kautta, joten ajattelin että on mukava soittaa välillä kuusikielistä.

AHOLAN musiikki luottaa vanhan liiton klassikko-osaston rockiin, mutta mukana on paljon kaikenlaista maustetta, aina punkista alternativen kautta raskaampaan metalliin.

– Alusta asti on ollut tarkoituksena tehdä energistä musiikkia, jossa ei liikaa nysvätä. Meillä on tällä hetkellä rouhea kuuden biisin omakustanne ja etsimme sopivaa yhteistyökumppania, Ahola kertoo.

Bändin MySpace-sivulla olevat näytteet saavat aikaan sellaisen olon, että kumppania ei tarvitse kovin kauaa etsiä. Keikoillekin kokoonpano on nousemassa, realiteettien sallimissa rajoissa.

– Helsingin On The Rocksissa on 6.8 ensimmäinen keikkamme, ja levy-yhtiöiden edustajat ovat tervetulleita tsekkaamaan meiningin. Muitakin vetoja on säädössä, mutta loppuvuosi on sen verran täynnä solistihommia, kuten Queen-covereita isolla orkesterilla ja Raskasta joulua-kiertuetta, että katsotaan miten saadaan palaset loksahtelemaan paikalleen.