Haastis: Vreidin viides lähestyy

Helmikuussa uuden V-nimisen levyn julkaiseva norjalainen Vreid jatkaa hyväksi havaitulla black’n’roll-linjalla. Katso The Sound of the river -biisin video tästä!

Teksti: Vilho Rajala

Vreidin basisti Hváll kertoo, että bändi on erittäin tyytyväinen videoyhteistyöhön Grupa 13 -porukan kanssa. Sama pulju on tehnyt videoita muun muassa Behemothille.

– He ovat ammattilaisia. Videosta tuli jopa parempi kuin odotin. Se heijastelee bändin ja biisin fiiliksiä todella hyvin.

V-levy matkaa hieman monikerroksisempaan suuntaan bändin aiemmasta tuotannosta. Hvállin mukaan bändi haluaa aina lisätä uusia ulottuvuuksia musiikkiinsa.

Eräs uusi elementti – tai vanha, miten vain – on kitaristi Strom. Hän on vanhastaan tuttu Vreid-miesten vanhoista bändeistä Windiristä ja Ulcusista.

– Ese lähti bändistä, joten tarvitsimme uuden kitaristin. Strom teki levyllä erittäin hyvää työtä ja hän on ehdottomasti tuonut musiikkiimme uusia sävyjä.

Vreid lähtee helmikuussa Norjan-kiertueelle ja myös Pohjois-Amerikkaa on luvassa. Bändi ei ole käynyt koskaan Suomessa, joten olisiko sellainen mahdollista?

– Me olemme käyneet 20 maassa, mutta emme tosiaan Suomessa. Se on todella sääli, ja toivon, että pääsisimme vaikka festarikeikalle tänä vuonna, Hváll sanoo.

Vreidin V ilmestyy 7.2.