Hätäleikkaukseen joutunut Judas Priest -kitaristi kertaa tapahtunutta – hengenlähtö oli todella lähellä, sanoo Richie Faulkner

Kitaristin aortta repesi kesken yhtyeen keikan.

06.10.2021

Judas Priestin kitaristi Richie Faulkner joutui viime viikolla kiireelliseen ja mittavaan leikkausoperaatioon vakavan sydänongelman vuoksi. Nyt Faulkner kertoo Blabbermouthin välityksellä tarkemmin, mitä tuolloin oikein tapahtui.

”Kun katson videokuvaa Louder than Life -festarikeikaltamme (26.9.), näen, miten kasvoiltani paistaa hämmennys ja tuska Painkilleriä soittaessamme. Aorttani oli revennyt ja alkanut vuotaa verta rintaontelooni. Lääkärien mukaan minulla oli aortan laajentuma ja täydellinen dissekaatio. Kirurgini mukaan näissä tapauksissa ihmiset eivät yleensä selviä sairaalaan asti hengissä”, Faulkner kertaa.

”Minulle tehtiin kiireellisesti avosydänleikkaus, joka kesti kymmenen ja puoli tuntia. Viisi osaa kehossani korvattiin mekaanisilla osilla. Olen kirjaimellisesti tehty metallista.”

”Asiat olisivat voineet mennä myös toisin. Soitimme vain tunnin setin, koska Metallica esiintyi vielä jälkeemme. Mielessäni on käynyt ajatus, että jos olisimmekin soittaneet täyden setin, olisinko lyhistynyt täysin? Jos tämä olisi tapahtunut tilanteessa, jossa adrenaliinitasoni ei olisi ollut yhtä korkea, olisinko kestänyt sairaalaan asti? Sairaala oli neljän mailin päässä keikkapaikasta – mitä jos se olisi ollut kauempana?” Faulkner pohtii.

Kitaristi kiittää kaikkia faneja saamastaan tuesta ja kehottaa myös kaikkia käymään testeissä säännöllisesti. 41-vuotias Faulkner sanoo, ettei hänellä ole mitään historiaa sydän- tai verisuonitaudeista ja hänen kolesterolitasonsakin on matala ja silti tämä oli koitua hänen kohtalokseen.

”Olen aina pitänyt itseäni maailman onnekkaimpana tyyppinä. Saan soittaa lempimusiikkiani lempibändissä suosikki-ihmisille ympäri maailman. Mutta tänään suurin lahja on se, että pystyn yhä kirjoittamaan teille tätä.”

Lisää luettavaa