HC-legenda Cro-Magsin keikalla syntyi joukkotappelu, keulahahmo ja tämän poika mukana nujakassa

Muusikon ja tappelun toisena osapuolena olleen musiikkilehden edustajien näkemykset tapahtumien kulusta poikkeavat toisistaan.

18.09.2023

Hardcore-legenda Cro-Mags konsertoi viime tiistaina (12.9.) Marylandin Frederickissä sijaitsevassa Cafe 611:ssä D.R.I.– ja Deathwish-yhtyeiden kanssa. Ennen Cro-Magsin keikkaa paikalla syntyi joukkotappelu, jossa olivat osallisina ainakin Cro-Magsin perustajajäsen basisti Harley Flanagan, Flanaganin poika sekä paikallisen Destroy Zine -musiikkilehden edustajia.

Destroy Zine julkaisi myöhemmin Instagramissa versionsa tapahtumien kulusta. Lehden mukaan he olivat saaneet vapaalippuja keikalle keikkareportaasia vastaan. Paikalle saavuttuaan Flanagan oli heidän mukaansa alkanut ahdistella lehden naispuolista toimittajaa ja ottanut tähän myös fyysisesti kontaktia. Kun muut huomauttivat asiasta, oli Flanagan käynyt toimittajiin käsiksi ja nujakka alkoi. Nujakan yhteydessä Flanagania ja tämän poikaa, jota lehden julkaisussa puhutellaan ”sukulaispoikana”, saivat pippurisumutteesta, jota toimittajat sanoivat käyttäneensä itsepuolustustarkoituksessa. Destroy Zine julkaisi myös lyhyen videopätkän tappelusta.

Yhtye julkaisi myöhemmin pitkän vastineen lehden syytöksille ja esitti tapahtumien kulusta aivan poikkeavan selostuksen. Yhtyeen mukaan lehti oli lähestynyt heitä ehdottamalla keikan ”dokumentointia” ja haastattelua. Bändi kieltäytyi, mutta tarjosi kuitenkin lehdelle kolme vapaalippua keikalle. Lehden edustajat tulivat keikkapaikalle ja pystyttivät bändien merkkaritiskien viereen oman myyntipöydän, jossa nämä mainostivat ja myivät lehtiään.

Bändin mukaan Flanagan ei ollut koskenutkaan naispuoliseen toimittajaan, vaan ainoastaan vaihtanut tämän kanssa muutaman sanan ohimennen. Nainen oli kuitenkin alkanut huutamaan ja väitti Flanaganin kourineen häntä, jonka jälkeen naisen miespuolinen ystävä oli alkanut käyttäytyä vihamielisesti. Flanaganin poika ja mies ottivat yhteen ja kun Flanagan yritti erottaa poikaansa tappelusta, tätä sumutettiin pippurisuihkeella ja lisäksi Flanagania viillettiin jalkaan teräaseella. Tappelun jälkeen lehden edustajat heitettiin ulos keikkapaikalta.

Yhtyeen mukaan asia on viety eteenpäin poliisiviranomaisille ja tapahtumalla oli useita silminnäkijöitä – kuten keikkapaikan omistaja, paikalla sattumalta ollut eläköitynyt poliisi sekä D.R.I.-yhtyeen jäseniä – jotka tukevat bändin tarinaa ja tekevät yhteistyötä poliisin kanssa. Bändin mukaan he ovat kuulleet paikallisilta vastaavia tarinoita kyseisen lehden toimittajista ja heidän toimistaan.

Lisää luettavaa