”He olivat kaksi, kolme päivää aivan sekaisin” – Ministry-nokkamies kertoo tarinan siitä, kun antoi Tool-muusikoille LSD:tä

Entinen Tool-basisti soittaa nyt Ministryn riveissä.

30.05.2019

Industrial-legenda Ministry on juuri tiedottanut kiinnittäneensä riveihin uuden basistin. Alataajuuksista vastaa nyt Paul D’Amour, joka muistetaan vaihtoehtometalliyhtye Toolin alkuperäisenä basistina, joka soitti bändin Opiate-ep:llä (1992) ja Undertow-albumilla (1993).

Ministry-kippari Al Jourgensen muistelee tuoreessa Revolver-lehden haastattelussa kohdanneensa D’Amourin ensimmäisen kerran vuonna 1992, jolloin Ministry ja Tool olivat mukana Lollapalooza-festivaalikiertueella. Ja kuten Jourgensenin tarinoille on usein tyypillistä, ei tämäkään kohtaaminen sujunut ihan tavanomaisissa merkeissä.

”Asuin Timothy Learyn kanssa ja hän oli antanut minulle nestemäistä LSD:tä. Olin tipauttanut pari pisaraa viskipulloon, jonka otin lavalle mukaan. Olin juonut siitä ehkä noin puolet. Tulimme lavalta ja vastassa oli kaksi tyyppiä, jotka hehkuttivat, että mahtava keikka. Annoin pulloni heille, mutta olin unohtanut, että olin lisännyt siihen LSD:tä. Sen juotuaan he olivat kaksi, kolme päivää aivan sekaisin – he eivät tajunneet yhtään, mitä tapahtuu”, Jourgensen kertoo.

”Kävi ilmi, että ne tyypit olivat Paul ja Maynard [James Keenan] Toolista! Mutta [Paul] itse asiassa kiitti minua tuosta myöhemmin, koska hänen mukaansa se antoi Toolille potkun kohti psykedeelistä bändiä. Aika kosmista, vai mitä?”

Ministry kiertää kesällä Eurooppaa ja nähdään myös Suomessa. Jourgensen, D’Amour ja kumppanit nähdään Tampereen Pakkahuoneen lavalla 17. heinäkuuta yhdessä Dying Fetusin kanssa.

Lisää luettavaa