Heaven & Hellin jatkamista harkittiin vielä Dion kuoleman jälkeen – Rob Halford tarjoutui solistiksi

Rumpali Vinny Appicen mukaan bändin jatkamista ei ole vieläkään kokonaan suljettu pois.

03.02.2021

Ronnie James Dion, Tony Iommi, Geezer Butlerin ja Vinny Appicen muodostama Black Sabbath -kokoonpano, joka vaihtoi sopimusteknisistä syistä nimensä muotoon Heaven & Hell vuonna 2006, lopetti toimintansa vuonna 2010 laulajalegenda Dion kuoltua. Tuoreessa Rock Fantasyn haastattelussa rumpali Appice kuitenkin kertoo yhtyeen kuitenkin harkinneen jatkavansa Dion kuoleman jälkeen Rob Halfordin kanssa. Itse asiassa Halfordia harkittiin bändin nokkamieheksi jo 1990-luvun alussa, kun Dio erosi tuolloin Black Sabbath -nimellä operoineesta yhtyeestä toistamiseen ja Rob tuurasi tätä parilla keikalla.

”Se oli mahtavaa ja kuulosti hyvältä. Ihmiset pitivät siitä. Kävimme silloin keskusteluja, pitäisikö meidän jatkaa Robin kanssa. Samoja keskusteluja käytiin kun Ronnie menehtyi, että pitäisikö meidän jatkaa [Robin kanssa] kunhan pöly on laskeutunut. Itse asiassa Rob todella halusi sitä. Aina kun törmäsimme jossain, hän sanoi minulle juttelevansa Tonyn kanssa siitä”, Appice paljastaa.

”Lähetin manageriportaalle asiasta hiljattain viestiä, että hei, mehän voisimme helposti tehdä levyn Robin kanssa ilman että meidän tarvitsisi edes nähdä toisiamme. Niinhän hommat nykypäivänä hoidetaan muutenkin.”

Samaisessa haastattelussa Appice muistelee noita kahta keikkaa, jotka bändi soitti Halfordin kanssa vuonna 1992. Bändi oli pestattu Ozzy Osbournen lämmittelijäksi tämän No More Tours -kiertueen päätöskeikoille, mutta Dio kieltäytyi nousemasta samalle lavalle ennen Ozzya. Niinpä Halford hälytettiin pikaisesti apuun.

”Treenasimme Robin kanssa kaksi tai kolme tuntia. Kävimme läpi biisejä (Black Sabbathin) Ozzy-ajoilta, joita en ollut koskaan ennen soittanut. Soitimme vain muutamia Dio-biisejä ja Heaven and Hell oli yksi niistä. Meillä oli siis läjä biisejä, joita Tony ja Geezer eivät olleet soittaneet pitkiin aikoihin enkä minä koskaan ennen, ja soitimme niitä Robin kanssa. Se oli aika hermostuttavaa”, Appice muistelee.

”Nousimme lavalle ja se meni todella hyvin. Rob hoiti homman hienosti kotiin – siitäkin huolimatta, että teleprompteri sammui. Robilla oli sanoitukset paperilapuilla teipattuna lattiaan, mutta hän ei saanut niistä selvää. Hänen piti mennä alas yhdelle polvelle voidakseen lukea niitä hemmetin lyriikoita!”

Lisää luettavaa