Heavy Cooking Clubin jouluspesiaali: Grendelin ja Church of the Deadin nyhtöpossu jallukastikkeella

16.12.2013

Infernon sivuilta tuttu Heavy Cooking Club esittäytyy ensimmäistä kertaa videomuodossa. Jouluspesiaalissa Mikko Virtasen (Grendel) ja Jukka Pihlajaniemen (Church of the Dead) mobiilikeittiössä valmistuu herrojen tulkinta nyhtöpossusta, eli Pound of Evil-Eyed Flesh kera chiliperunoiden ja jallukastikkeen.

Antaa mainion videon puhua puolestaan: Katso Heavy Cooking Clubin jouluspesiaali alta! Kirjalliset ohjeet löytyvät videon alapuolelta.

Pound of Evil-Eyed Flesh
454 g kassleria / hlö
rouhittua mustapippuria
suolaa

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Hiero lihan pintaan reilusti tai oman maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Laita liha paistopussiin tai kannelliseen pataan. Anna kypsyä uunissa viisi tuntia. Revi liha kappaleiksi ja tarjoile.

Chiliperunat
3–4 isoa perunaa / hlö
2 rkl maissitärkkelystä
4–5 vihreää chiliä
2,5 cm pala inkivääriä
1 sipuli
1 rkl hunajaa / sokeria
1 rkl chilijauhetta
0,5 rkl suolaa
1 rkl soijakastiketta
1,5 rkl ketsuppia
1 rkl ruskeaa viinietikkaa

Lohko perunat. Liota niitä kylmässä vedessä 10–15 minuuttia. Pilko chilit. Kuori ja suikaloi inkivääri. Silppua sipuli.

Kuivaa perunat. Kuumenna öljy uppopaistoa varten wokissa. Pyörittele perunat maissitärkkelyksessä. Paista 5–7 minuuttia. Valuta perunat. Poista wokista ylimääräinen öljy. Lisää sipulit ja kuullota. Lisää loput ainekset. Sekoita perunoiden kanssa. Paista muutama minuutti. Tarjoile.

Jallukastike
1,5 dl Jaloviinaa
1 prk demi-glacea
1-2 rkl härkäfondia
1-2 rkl vehnäjauhoja
40 g voita
1 dl kuohukermaa
2 dl kuumaa vettä

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Vispaa sekaan jauhot. Lisää demi-glace ja kuuma vesi. Sekoita tasaiseksi. Lisää fondi ja anna porista hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää jallu ja kiehauta. Lisää kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku ja tarjoile.

Lisää luettavaa