Heilung jakoi upean amfiteatterissa kuvatun videon liverituaalistaan ja ilmoitti tulevasta levystä

Käsittämättömän taitavaa tunnelmien luomista.

02.06.2024

Norjalaisen Maria Franzin, saksalaisen Uwe Faustin sekä tanskalaisen Christopher Juulin muodostama Heilung soittaa kokeellista folkmusiikkia, jonka tekstien perustana ovat löydetyt historialliset riimukirjoitukset ja muinaisgermaaniset kielet. Instrumentteina yhtye käyttää muun muassa rituaalirumpuja, alkukantaisia jousisoittimia, luita, erilaisia kalistimia ja pillejä.

Yhtyeen live-esiintymiset eivät ole mitä tahansa klubikeikkoja vaan intensiivisiä rituaaleja, joiden jäljiltä jokin palanen katsojan sisältä on usein muuttunut pysyvästi. Vakiokokoonpanon lisäksi live-esiintymisissä on mukana useita kiertuemuusikoita ja muita esiintyjiä.

Nyt bändi on julkaissut vuonna 2021 Coloradon Red Rocks -ulkoilmateatterissa kuvatun videon, jolla he esittävät toisella studioalbumillaan Futha ilmestyneen kappaleen Traust. Samalla he ilmoittivat julkaisevansa elokuun 9. päivä livealbumin nimeltä Lifa Iotungard, joka on äänitetty kokonaisuudessaan samassa tilaisuudessa Red Rocksissa.

Jutun lopusta löytyvän videon saatesanoiksi yhtye kirjoittaa:

– Muistakaa, että olemme kaikki veljiä. Kaikki ihmiset, eläimet, puut, kivet ja tuuli. Me kaikki polveudumme samasta suuresta olennosta, joka on aina ollut täällä. Ennen kuin ihmiset elivät ja nimesivät sen, ennen kuin ensimmäinen siemen iti.

Lisää luettavaa