”Heitä oli vain neljä, mutta se kuulosti tuhannelta ihmiseltä” – Corey Taylor tunnustaa rakkautensa Abbaa kohtaan

Ruotsalaisyhtyeen levyjen hiottu tuotanto kiehtoi Slipknot-laulajaa jo pienenä.

29.10.2021

Legendaarisen pop-yhtye Abban paluun kunniaksi New York Times haastatteli julkimoita, jotka tunnustautuvat ruotsalaisyhtyeen suuriksi faneiksi. Yksi haastatelluista oli Slipknot-yhtyeen keulahahmo Corey Taylor, jota kiehtoo erityisesti bändin levyjen tuotanto.

”70-luvulla kasvaneena joka paikassa kuuli paljon todella erilaista musiikkia sekaisin. Minulla oli Elvis, Motownia, outoa diskoa. Kaiken sen keskellä muistan kuulleeni myös Abban musiikkia, joka tuntui soivan koko ajan ja oli selvästi erilaista kuin muut”, Taylor kertoo.

”Heidän tuotantonsa tuntui ja kuulosti isolta. Heitä oli vain neljä, mutta se kuulosti tuhannelta ihmiseltä. En koskaan ymmärtänyt, miten se on mahdollista.”

Suosikkibiisikseen Taylor nimeää Take a Chance on Me -kappaleen.

”Rakastan sen vastakkaisuuksia. Alun omituinen gregoriaanisen munkkikuoron messuaminen asettaa tunnelman ja yhtäkkiä tämä hullu eurooppalainen tuotanto iskee päälle”, Taylor ylistää.

”Rakastan niiden kappaleiden modulaatioita. Se tapa, jolla leikitellään duurin ja mollin välillä saa sinut koukkuun. Rakastan sitä kaipauksen tunnetta. Tulen aina hyvälle tuulelle kun laitan kappaleen soimaan.”

Lisää luettavaa