Hellhammerilta ennenjulkaisematon seiskatuumainen single

06.07.2016

Sveitsiläisen Celtic Frostin esiasteena toimineelta Hellhammerilta ilmestyy postuumia materiaalia. Kyseessä on alkujaan vuonna 1984 ideoitu seiskatuumainen single, jonka julkaisu tyssäsi perinteisiin kuvioihin.

– Hellhammerin kolmannen demon Satanic Ritesin (1983) jälkeen basisti-laulaja Steve Warrior, roudarimme Marco ”Dinosaur” Suremann ja minä pohdiskelimme, josko julkaisimme jotain, mitä Hellhammer oli äänittänyt noin vuosi aiemmin. Suunnittelimme NWoBH-tyylistä seiskatuumaista, jolta löytyisi biisejä Triumph of Death -demosessioista (1983), kitaristi-laulaja Tom Gabriel Fischer muistelee.

– Singlen a-puolelta löytyy Blood Insanity ja toiselta puolelta Maniac. Kansikuvassa on silloinen valokuvaajamme Martin Kyburz. Niihin aikoihin oli hankalaa ja kallista painattaa vinyylejä itse, joten sinkku jäi vain idean tasolle, kun Hellhammer lopulta solmi diilin Noise Recordsin kanssa.

– Ajatus sinkusta jäi kuitenkin itämään, ja kun lopulta esitin idean julkaisusta Century Medialle, he olivat välittömästi mukana hommassa.

Gatefold-single julkaistaan soundeineen ja kuvituksineen tasan sellaisena, kun se oli tarkoituskin julkaista 32 vuotta sitten. Julkaisun painosmäärä on ”rajattu” kolmeentuhanteen kappaleeseen, joten jokainen halukas saanee omansa.

Blood Insanityn ilmestymispäivä on 19. elokuuta.

Hellhammer_Blood_Insanity

Lisää luettavaa