Helsinkiläinen Fearout esittelee debyyttiään, jolla vierailee Haken-rumpali – ensisingle tarjoaa äkkiväärää stoneria, sopivasti jynkkyä ja nättejä melodioita

Bleedthrough näkee päivänvalon loppuvuodesta.

02.09.2021

Metallia, rankempaa rockia ja stoneria punk-asenteella yhdistelevä helsinkiläinen Fearout julkaisee 5. marraskuuta debyyttialbuminsa Bleedthrough. Luvassa on yhtyeen mukaan monipuolinen kattaus herkullisia kitarariffejä, ruhjovia rytmejä, melodisuutta ja kauneutta. Sanoituksissa käsitellään muun muassa parisuhdeväkivaltaa, addiktioita, rasismia sekä leffafriikeille tuttuja tarinoita. Onpahan levylle lisäksi päätynyt vierailijaksi brittiläisen progemetallibändi Hakenin rumpali Ray Hearne, jolla on puheosuus What’s in the Box -kappaleessa.

”Rumpalimme Topi Lajunen tuntee Rayn jotain kautta ja kun tarvittiin natiivityyppiä spiikkaamaan tohon biisiin, Topi kysyi ja Ray suostui. Tarinan opetus: jos et pyydä, et saa. Me pyydettiin ja saatiin”, laulaja Justus Latvala kommentoi.

Tänään levyltä julkaistiin ensimmäinen singlemaistiainen, joka kantaa nimeä The End of the Beginning. Kappaleen videon voit katsoa tuosta alta.

The End of the Beginning on muistaakseni toinen Fearout-biisi, jota ikinä soitettiin bändin perustamisen aikoihin 2014. Arg (Kinnunen, kitara ja taustalaulu) pisti siten sävellysriman erittäin korkealle heti kättelyssä. Äkkiväärä stoner-riffi, sopivasti jynkkyä ja nättejä melodioita, niistä on hyvä biisi tehty”, Latvala tuumaa.

Lisää luettavaa