High on Firen ja Sleepin Matt Pike sooloilee – levyä esitellään huuruisella Alien Slut Mum -videolla

Levyn vieraslistalla on muun muassa Mastodonista, West End Motelista ja Lord Dyingista tuttuja hahmoja.

15.12.2021

Matt Pike (High on Fire, Sleep) julkaisee 18. helmikuuta 2022 ensimmäisen sooloalbuminsa Pike vs the Automaton. Ensimmäisenä maistiaisena levyltä on julkaistu kappale Alien Slut Mum, jonka kylkeen on tehty myös hyvin huuruinen musiikkivideo. Videon pariin pääset tuosta ylempää.

Piken sooloalbumin on tuottanut Billy Anderson, joka on ollut puikoissa muun muassa High on Firen The Art of Self Defense– ja Surrounded by Thieves -levyllä sekä Sleepin Holy Mountainilla ja Dopesmokerilla. Levyllä on myös paljon vierailevia muusikoita kuten Piken vaimo Alyssa Maucere-Pike (Lord Dying, Grigax), Brent Hinds (Mastodon), Steve McPeeks (West End Motel) sekä High on Fire -basisti Jeff Matz.

”Olin vain tulla hulluksi pandemian aikana. Se oli todella kurjaa aikaa. Sitten Portlandissa mellakoitiin ja tapahtui kaikkea muuta poliittista paskaa. Olin vankina autotallissani, sillä se oli ainoa paikka missä saatoin jammailla tai tehdä ylipäänsä mitään. En voinut jammailla High on Firen kanssa, en voinut tehdä sitä enkä tätä”, Pike avaa sooloalbuminsa syntyvaiheita.

”Ystäväni Jon Reid, joka oli Lord Dyingin alkuperäinen rumpali, muutti Portlandiin ja hän vahti koiraamme Cromia sekä soitti vaimoni bändissä, joten hänen rumpusettinsä oli jo valmiiksi kasattuna meillä. Lopulta kysyin häneltä, mitä jos tulisit ja jammailtaisiin vähän? Niin me aloitimme tämän projektin hänen kanssaan, Tuumasin, että vitut, leikitään että olemme taas teinejä, pistetään sivuprojekti pystyyn ja katsotaan, mitä tapahtuu.”

”Syntyi psykedeelinen rock-levy, josta Sleepin ja High on Firen fanit tulevat pitämään. Ja kenties vaikket olisikaan Sleepin tai High on Firen fani. Mielenkiintoinen levy se ainakin on. Siinä on vähän kaikkea, mutta se kuitenkin toimii eikä kuulosta yhtään oudolta. Se on vain eriskummallinen psykedeelinen rock-albumi.”

Pike vs the Automaton -albumin kansitaide ja kappalelista näyttävät seuraavilta:

01. Abusive
02. Throat Cobra
03. Trapped in a Midcave
04. Epoxia
05. Land
06. Alien Slut Mum
07. Apollyon
08. Acid Test Zone
09. Latin American Geological Formation
10. Leaving the Wars of Woe

Lisää luettavaa