High on Firen Matt Pike: ”Uusi albumi on ulkona syyskuussa”

High on Fire viettää kaksikymppisiään uuden albumin merkeissä.

19.07.2018

Makoisaa pörinämetallia jo kahdenkymmenen vuoden ja seitsemän levyn verran tehnyt yhdysvaltalaisyhtye High on Fire on viimeistellyt jatkoa vuoden 2015 Luminiferousille.

Yhtyeen perustajajäsen Matt Pike (kitara ja laulu) on ilmoittanut syyskuussa julkaistavan albumin nimeksi Electric Messiah. Piken mukaan tulossa on tietysti bändin paras levy ja todella kovaa tavaraa.

– Mukana on 10 tai 11 kappaletta. Se on vielä vähän auki… Esimerkiksi Sumerian Anunnaki -rockoopperassamme on kaksi erillistä raitaa. Mukana on myös aika monta biisiä, jotka ovat periaatteessa yksi kappale, mutta niiden sisällä on kolme eri osaa. Homma vain menee vähän niin, koska meillä on ollut meneillään jatkuva riffitulva ja olemme lyöneet erilaisia osia yhteen.

– Kun teen High on Firelle levyjä, pidän siitä, että paketissa on välisoittoja ja muuta vastaavaa, joten mielenkiinto ei katoa missään vaiheessa. Musiikki on jatkuvassa muutoksessa. Uusi levy on kuin vuoden 2007 Death Is This Communion; siellä on biisejä joilla ei ole nimeä, mutta ne ovat mukana.

Lisää luettavaa